Bajos Gitta bronzérmet nyert a bolognai sportlövő Eb-n

Bajos Gitta bronzérmet nyert 50 m puska fekvő versenyszámban a bolognai sportlövő Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17 éves komáromi lövő 624,4 körrel zárta a hétfő délelőtti viadalt, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, Bajos az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

Zwickl-Veres Kata 32. (619,4 kör), Toma Dorina (614,4) 53. lett, csapatban pedig a tizedik helyen zártak a magyarok a nem olimpiai számban.

A kontinensviadal első két napján a magyar junior lövők egy ezüst- és két bronzérmet nyertek: a Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor összetételű férfi puskás együttes csapatban második lett 50 méteren összetettben, míg Hammerl szombaton 50 méter fekvőben nyert bronzot.

A Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina női puskás válogatott csapatban végzett harmadikként a juniorok 50 méteres összetett számában.

Hétfőn a férfi 50 m kisöbű szabadpuska fekvő, valamint a férfi 50 m szabadpisztoly versenyszámokat rendezik még meg Bolognában. Előbbiben Péni István, Pekler Zalán és Sidi Péter, utóbbiban Szűcs Gergely lesz érdekelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.