Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes finndingiben!

Szenzációsan versenyzéssel a magyar vitorlázó megnyerte az éremfutamot.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 8:02
null
Tokio 20210803 Tokio2020 Japán Olimpia Enoshima vitorlázás verseny Finn Dingi foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen Berecz Zsombor Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nagyon keményen küzdött az egész olimpián, így világ- és Európa-bajnok finndingisünk a második helyről várta a keddi, dupla szorzós éremfutamot. A brit Giles Scott előnye kilenc helyezéspont volt Berecz előtt, így a magyar vitorlázónak öt hellyel kellett megelőznie Scottot az aranyéremhez.

Rögtön a rajtnál nagy esélyt kapott erre Berecz, hiszen Scott korai startot vett, ezért vissza kellett hajóznia a rajtvonal mögé, így komoly hátrányt szedett össze. Riválisával ellentétben a magyar versenyző jól indult el, eleinte vezetett, majd sokáig az ausztrál Jake Lilley mögött a második helyen haladt, miközben Scott a mezőny második felében küzdött. A virtuális összetettben már élen láthattuk Berecz Zsombort, de hosszú volt még a futam.

Scott igyekezett Bereczet követni, de a középmezőny nagyon sűrű volt. Az utolsó kanyarban Berecz jól helyezkedve maga mögé utasította a holland Nicholas Heinert, így megnyerte az éremfutamot. Scott viszont jól hajrázott, a negyedik helyre behozta a hajóját, így megvédte olimpiai bajnoki címét.

Vitorlázásban ez mindössze a második érem az olimpiák történetében, 1980-ban Detre Szabolcs és Detre Zsolt repülő hollandiban szerzett bronzérmet. Berecz Zsombor Tokióban még rajtuk is túltett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.