Berecz Zsombor életének legszebb napján is előretekint

Berecz Zsombor történelmi sikert ért el, ezüstérmet szerzett finndingiben a tokiói olimpián. A magyar vitorlázó szerint a jövő még fényesebb lehet.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 8:59
Berecz Zsombor
Nagyon járt neki. Berecz Zsombor a magyar zászlóval ünnepel Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ezüstérmet szerzett finndingiben, ezzel a magyar vitorlázás történetének legjobb olimpiai eredményét érte el, és sokáig megvolt az esélye az aranyra is. Első reakciója az volt, hogy örömében magával rántotta a vízbe gratuláció gyanánt az aranyérmes Giles Scottot, majd néhány perccel később a parton az M4 Sport mikrofonja előtt értékelt.

– Nem tudom szavakba önteni, mennyire boldog vagyok. A futamnak csak a végén néztem vissza, akkor tudtam, hogy abból a pozícióból Scott már nem fogja elveszíteni az olimpiát. Megérdemelte, gratulálok neki, de szerintem én jobban örülök az ezüstérmemnek, mint ő az aranyának. Ez életem legszebb napja!

Tényleg Berecz Zsombor (balra) látszik a legboldogabbnak a három dobogós közül Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Berecz tizenhét éves korában anyagi megfontolásból kis híján felhagyott a versenyszerű vitorlázással, a családja azonban meggyőzte a folytatásról. Húsz évvel később az immár kétgyermekes családapa olimpiai ezüstérmes lett.

– Nagyon sok ember tett hozzá ehhez a sikerhez, rengeteget köszönhetek a családomnak, a baráti hátterem is fantasztikus. Az a csapatmunka, ami ehhez a sikerhez kellett, olyan csoda, amit sohasem fogok elfelejteni.

A finndingi Tokióban búcsúzott az olimpiától, 2024-ben, Párizsban már nem szerepel a programban. Berecz azonban biztosan nem távolodik el a vitorlázástól.

– Hatalmas terveim vannak a jövőre nézve. Sokan mondják, hogy későn érő típus vagyok, de én ezzel nem értek egyet. Későn kerültem be egy olyan rendszerbe, amelyben el tudtam jutni erre a szintre. A megszerzett tudást szeretném továbbadni, hiszek a magyar vitorlázás jövőjében, és abban, hogy még ennél is fényesebb érmet el tudunk érni. Hiába vannak csak tavaink tenger helyett, ez az eredmény hatalmas bizonyíték, hogy tényleg nincs lehetetlen – fogalmazott Berecz Zsombor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.