Bivalyerős csoportban játszanak női kézilabdázóink Tokióban – Frissítve

A címvédő Oroszország mellett Franciaország, Spanyolország, Svédország és Brazília lesz az ellenfelünk a tokiói olimpia női kézilabdatornáján. A csoportból az első négy helyezett jut tovább.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 10:55
null
Nem lesz egyszerű a tokiói feladat Elek Gábor csapatának Fotó: Claus Fisker Forrás: MTI/EPA/Ritzau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női kézilabda-válogatottunk a 2019-es, japán világbajnokságon ezüstérmes spanyolokkal, az olimpiai címvédő oroszokkal, a svédekkel, a tavalyi Európa-bajnokságon és a 2016-os olimpián egyaránt ezüstérmes franciákkal és a brazilokkal került egy csoportba. Bivalyerős ez a hatos, ebben a csoportban kellene legalább két csapatot megelőzni a továbbjutáshoz. Elek Gábor együttese Franciaország ellen mutatkozik be a tornán július 25-én, majd ezt követően kétnaponta játssza a csoportmérkőzéseit.

Elek Gábor csapata nehéz ellenfelekkel játszhat Tokióban
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

A másik csoportba Hollandia, Montenegró, Japán, Angola, Norvégia és Dél-Korea csapata került.

– Azon talán lehet vitatkozni, hogy az 1. kalapból húzott csapatok közül a holland vagy a spanyol válogatott az erősebb, de a többi kalapból egyértelműen a nagyobb játékerőt képviselő válogatottakat kaptuk, nagyon nehéz a csoportunk – mondta el a sorsolás kapcsán Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kézilabda-szövetság hivatas honlapján. – Óriási kihívás lesz a negyeddöntőbe jutni, de természetesen ez a célunk!

Bíró Blanka az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett, hogy a rendkívül kiszámíthatatlan B csoportban minden játéknap hozhat majd meglepetéseket. A legfontosabbnak azt tartja, hogy saját magukkal foglalkozzanak, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák minden mérkőzésen.

– Örülünk, hogy a magyar válogatott 13 év után kijutott az olimpiára, az pedig édes teher, hogy a nehezebb csoportba kerültünk. Nem mondanám, hogy könnyű a feladatunk, sőt. Itt minden mérkőzés élethalálharc lesz, de élvezni kell, hogy ott lehetünk, és a lehető legjobb eredményt elérni – nyilatkozta a Ferencváros kapusa. Klubtársáról, a szerda este súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett Kovacsics Anikóról elmondta, egyelőre ő sem ismeri a pontos diagnózist, de mindenki reménykedik, hogy az irányító hamarosan visszatérhet, és ott lehet az olimpián.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.