Bölöni: Lehet, hogy a Fehérvár kíséri haza a lányt a bálból

Ma 20 órakor rendezik a Standard Liége–Mol Fehérvár mérkőzést (tv: M4 Sport), amely az Európa-liga csoportkörébe jutásról dönt. A belgák edzője tart a Fehérvártól, a Standarddal legutóbb bajnoki címet szerzett Bölöni László érdekes hasonlattal élt, Márton Gábor történelmet írna. Vélemények a meccs előtt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 01. 16:19
null
20200924 Fehérvár Reims Európa Liga labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Fehérvár meglepetésre legyőzte a francia élvonalbeli Reimset tizenegyespárbajban az Európa-liga selejtezőjének előző körében, kivívta a Standard Liége vezetőedzőjének tiszteletét.

– Korábban nyilatkoztam olyat, hogy nem szeretnénk a Reimsszel találkozni, de most már azt mondom, talán inkább mégis velük játszanánk, ha lehetne – fogalmazott Philippe Montanier, a Standard Liége edzője. – Technikás, dinamikus, jó küzdőszellemű játékosok alkotják a Fehérvárt, akik megérdemelten vannak a rájátszásban. Jobban kell játszanunk, mint az előző két mérkőzésünkön, hogy megnyerjük a párharcot.

A belga csapat nem kezdte a legjobban az idényt, jelenleg negyedik a bajnokságban, és az El-selejtező előző fordulójában csak hosszabbításban verekedte túl magát a Vojvodinán. A Standard legutóbb 2009-ben volt belga bajnok, amikor Bölöni László irányította a csapatot, aki a Digi Sportnak adott interjúban elemezte a klub mostani helyzetét.

– Átmeneti időszakot él a Standard – kezdte Bölöni. – Bruno Venanzi, a klubtulajdonos kifáradt egy kicsikét, gondolok itt az anyagi helyzetre, és megosztotta a terheket egy második emberrel. Ez a változás lehetetlen, hogy ne hasson ki a csapat életére is.

Az esélyekkel kapcsolatban Bölöni a Nemzeti Sportnak nyilatkozva érdekes hasonlattal élt: – Egészen biztos, hogy a hazai pályán futballozó belgák irányítják majd a játékot – fogalmazott. – Ám ahogy azt már a korábbi nyilatkozataimban is hangoztattam: a labdabirtoklási fölény annyit ér, mint amikor a bálban egy fiú egész este udvarol egy lánynak, aztán hajnalban mégis a haverja kíséri haza. A hasonlattal csupán azt szeretném jelezni, hogy a futballban, főleg egy meccsen, minden megtörténhet.

A Fehérvár vezetőedzője, Márton Gábor történelmi továbbjutásban bízik.

– Papíron a Reims is jobb csapat volt, mégis mi kerültünk ki győztesen a párharcból – emlékeztetett Márton. – Úgy érzem, felkészültünk a Standard erősségeiből és gyengeségeiből is, minél kevesebb hibával próbálunk játszani, és próbáljuk meglepni őket. Nem volt még példa arra, hogy két magyar csapat egyszerre legyen nemzetközi kupasorozat csoportkörében. A Fradi bejutott a Bajnokok Ligájába, mi szeretnénk az Európa-ligába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.