Meglepő döntés Dél-Amerikában, dupláznak a brazilok

Kolumbia és Argentína kiesése után Brazília ugrott be rendezőként. Az ország 2019 után zsinórban másodszor rendezheti meg a Copa Américát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vészmegoldásra volt szüksége a dél-amerikai labdarúgó-szövetségnek (CONMEBOL), miután két héttel a rajt előtt rendező nélkül maradt a Copa América. Kolumbia és Argentína kiesése után Chile tűnt a legvalószínűbb befutónak.

Ennek ellenére a CONMEBOL a legutóbbi, 2019-es torna házigazdáját, Brazíliát bízta meg a rendezéssel. Az aligha kétséges, hogy a létesítmények adottak az országban, biztonsági szempontból viszont meglepő a döntés, hiszen a Dél-Amerikából érkező hírek alapján a brazilok cseppet sem állnak jobban a járvány elleni védekezést tekintve, mint Argentína.

A tornán idén 1991 óta először csak a tíz dél-amerikai válogatott indul, mivel a meghívott Katar és Ausztrália februárban lemondta a szereplést. A Copa América résztvevői bemelegítésként két-két világbajnoki selejtezőt játszanak június elején, ugyanis a pandémia miatt a kvalifikációs sorozatból eddig a tervezett tíz helyett csupán négy fordulót rendeztek meg. A válogatott keretek a selejtezős meccsek miatt már össze is gyűltek az egyes országokban, így a váratlan helyszínváltozás nem érinti jelentősen a nemzeti csapatok programját, noha az argentinok biztosan szívesebben játszottak volna hazai pályán, mint az ősi rivális otthonában, Brazíliában.

A Copa Américát lényegében párhuzamosan rendezik az Eb-vel. A rajt június 13-án lesz, tehát két nappal később, mint Európában, míg a Copa-finálét július 10-én, egy nappal az Eb-döntő előtt játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.