Brutális ütközés és agyrázkódás a hazai hokiderbin

A hazai jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó derbijét súlyos sérülés árnyékolta be. Az Újpest játékosa, Szabad Kevin Berger Ákos játékvezetővel ütközött, aki súlyos agyrázkódást szenvedett.

Magyar Nemzet
2021. 01. 28. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ijesztően kezdődött az Újpest–Ferencváros mérkőzés a hazai jégkorongbajnokságban. Négy perce sem tartott a találkozó, amikor a hazai játékos, Szabad Kevin a korongért igyekezve hátulról felborította az ütközésre nem számító Berger Ákos játékvezetőt.

A baleset után hosszú percekig állt a játék, Bergert hordágyon, nyakmerevítővel vitték le a jégről. A kórházban kiderült, hogy a játékvezető súlyos agyrázkódást szenvedett, az ütközésre nem emlékszik, a végtagjait viszont érzi.

Berger hiányában átmenetileg kisebb játékvezetői csapattal folytatódott a mérkőzés, amíg meg nem érkezett a jégcsarnokba Kincses Gergely, aki a meccs elejét még otthonában, televízión követte.

A Ferencváros hosszabbítás után 3-2-re nyerte a mérkőzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.