Columbo a jégen

Burján Csaba fegyelmi ügye nem zárult le – ennél többet senki sem mondhat, nyilatkozatstop van. Még arra sem kaptunk választ, hogy Burján egyáltalán együtt készül-e a válogatottal.

2020. 01. 16. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem gondoltuk, hogy megfagy a levegő és merev elutasításban részesülünk, amikor tegnap délelőtt a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) kommunikációs osztályán afelől érdeklődünk, mikor lesz döntés az olimpiai bajnok fegyelmi ügyében. Márpedig ez a jövő heti debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Eb-re való tekintettel igencsak időszerű lenne; arról nem is beszélve, hogy a sportoló vétke december 2-i történet.

A sanghaji repülőtéren a belépésre várakozva elborzadt a hatalmas tömegtől, s frusztráltságában egy „Fucking China” felirattal ellátott fotót tett fel az Instagram-oldalára. A bárdolatlan poszt miatt jogosan horkant fel a válogatott kínai vezetőedzője és kínai főszponzora, Burjánt pedig még a világkupa előtt hazazavarták. A versenyző hamut szórt a fejére, jószerivel az egész kínai néptől egyesével bocsánatot kért, így tiszta a helyzet. A bűnös mindent bevallott, megbánta a tettét, már csak az ítéletet kell meghozni. Ám ez az illetékeseknek a január 3-i ülésükön sem sikerült, és kapaszkodjunk meg: az indoklás szerint azért nem, mert a bizonyítási eljárás még nem ért véget. Erre az okfejtésre alighanem Columbo felügyelő is zavarodottan húzná össze a ballonkabátját…

Mert ha még a kínai főszponzort kellene puhítani, azt értenénk.

Ezért próbáltunk mi is érdeklődni a MOKSZ-nál, hogy tisztán lássunk, ám a hivatalos válasz egyetlen mondat: Burján Csaba fegyelmi ügye nem zárult le – ennél többet senki sem mondhat, nyilatkozatstop van. Még arra sem kaptunk választ, hogy Burján egyáltalán együtt készül-e a válogatottal. De ha már ez is hétpecsétes titok, akkor a logika azt diktálja, hogy rá bizony nem számítanak a hazai Eb-n. Akárhogy is van és akármit is tett, semmiképpen sem ezt az eljárást érdemelné az a versenyző, aki nélkül nem születhetett volna meg az első téli olimpiai aranyérmünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.