Cseh László utolsó versenyére ébredhetünk hajnalban

Ahogy már megszokhattuk a tokiói olimpián, az úszóelődöntőket és -döntőket magyar idő szerint a hajnali órákban rendezik. Pénteken viszont, hasonló idősávban, elkezdődik a játékok atlétikaprogramja is.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 20:52
Cseh László
Tokió, 2021. július 29. Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elõdöntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar úszó bejutott a döntõbe. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken már az olimpia hetedik éremosztó napja lesz. A legutóbbi négy ötkarikás játékokon mindig jutott medália Cseh Lászlónak is. Az elmúlt bő másfél évtized magyar kiválósága Tokióban fejezi be pályafutását a 200 méteres vegyes úszás döntőjével. Ebben a számban Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt, idén viszont nem reális a dobogó, hiszen a nyolcadik helyen jutott a fináléba. A támogatásnak biztosan nem lesz híján.

döntője magyar idő szerint 4.16-kor kezdődik, de előtte már medencébe ugrik és Szabó Szebasztián a 100 pillangó elődöntőjében, míg Telegdy Ádám a 200 hát fináléjában lesz érdekelt. Ugyanebben a számban a nők között elődöntőt úszik Burián Katalin.

Az úszódöntőkkel párhuzamosan elkezdődik a tokiói olimpia atlétikaprogramja is. A délelőtti (magyar idő szerint hajnali) műsorban Bartha-Kéri Bianka 800 méteres síkfutásban, Koroknai Máté 400 gáton szerepel, mindkettejük számára bravúr lenne a középdöntőbe jutás. Utóbbi számban, bár nem Koroknaival azonos futamban láthatjuk az atlétika egyik legnagyobb sztárját, Karsten Warholmot, aki a hónap elején új világcsúcsot állított fel.

Rióban bronzérmes volt a súlylökő Márton Anita, aki Tokióban már édesanyaként lép dobókörbe. A selejtező 12.25-kor kezdődik, a legjobb tizenkét eredmény birtokosa jut be a fináléba. A magyar atlétika egyetlen felnőtt világbajnoka fél évvel a szülés után nincs csúcsformában, ezúttal nincsenek érmes reményei, de a finálé összejöhet.

A magyarok olimpiai programját részletesen megtalálja ITT.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.