Mindent a feleségének köszönhet Cseri Tamás, az év játékosa

Cseri Tamás az élő példa arra, hogy a tehetség nem vész el, legfeljebb szunnyad. A Magyar Labdarúgó Szövetség a Mezőkövesd középpályását választotta az év játékosának. Cseri 29 évesen mutatkozott be az élvonalban, s 32 évesen az NB I – egyik – legjobb futballistájává emelkedett. Amikor a Képes Sport arról kérdezte, kinek köszönhet legtöbbet a pályafutása során, akkor nem valamelyik edzőjét nevezte meg, hanem a feleségét.

Magyar Nemzet
Forrás: Képes Sport2020. 07. 12. 10:40
null
Cseri Tamás (balra) nem számított a meghívóra Fotó: Toth Milan Forrás: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jön a harmadik baba!

– Meg kellett érnem erre, elsősorban gondolkodásban, ami aligha történhetett volna meg a feleségem nélkül. Azután, hogy megismerkedtünk, lenyugodtam, kiegyensúlyozottá vált az életem, lett két gyönyörű kislányunk, Zoja Panna és Zora Panka, és ha minden jól alakul, jön a harmadik baba, szóval ez a nyugodt háttér, amit a feleségemnek köszönhetek, kellett ahhoz, hogy a pályán is a megfelelő teljesítményt nyújtsam. Igen, huszonkilenc éves koromban jött el a változás, az élvonalbeli lehetőség, de valószínűleg így volt ez megírva, ez a sorsom – engedett betekintést a magánéletébe Cseri Tamás a Képes Sportnak nyilatkozva. Sőt, ennél még pikánsabb részleteket is elmesélt:

Cseri Tamás még feljebb tör a Mezőkövesddel
Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

– Sosem tagadtam, hogy fiatalon kicsapongó életet éltem, eljártam szórakozni, úgy meg nehéz a legjobbadat adni. Csütörtökön és pénteken, a meccsek előtt már nyugton maradtam, a hét elején viszont meghúztam az estéket, no meg persze a meccs utáni éjszakát is. Sosem tagadtam, nem akarok beállni azok sorába, akik azt szajkózzák, mennyire profin élték a mindennapjaikat. Nekem így telt, a lényeg, hogy a húszas éveim végére gatyába ráztak. Amúgy pedig vannak olyanok is, akik húszévesen bemutatkoztak az NB I-ben, nem sokkal később meg eltűntek.

Nem bírták a sűrű menetrendet

Cseri Tamás visszatekintett a Mezőkövesd egyfelől erőn felüli, mégis kicsit keserűen zárult 2019/20-as idényére. Kuttor Attila együttese elvesztette a Magyar Kupa döntőjét, majd a bajnokságban lecsúszott a dobogóról, Cseri mégis igyekszik inkább a szépre emlékezni:

– Persze, hogy fáj, de szerintem a szezon emléke idővel szépülni fog, mégiscsak klubtörténelmi tett, amit produkáltunk. Így, hogy szinte végig dobogón voltunk, persze még sajgóbb az érzés. A kupadöntő annyiban más, hogy az általában azon múlik, melyik csapat fog ki jobb napot, az pedig nekünk egy kevésbé jó nap volt. A szezon eleje remekül sikerült, a végére sajnos elfáradtunk, fejben legalább annyira. Nekünk a leállás egyáltalán nem kedvezett, addig megvolt a heti ritmusunk, szisztematikus heti munka, amelynek a vége a meccs, így, hogy háromnaponta kellett játszani, nem tudtunk ugyanúgy készülni.

Cseri persze örül az Év játékosa díjnak, de mint mondta, bármikor elcserélné az Európa Liga-indulás lehetőségére. Amondó, nincs más választásuk, jövőre ennél is jobban kell szerepelniük.

– Jövőre még jobb eredményt akarunk elérni, ami kihívás, de anélkül csak a langyos víz maradna. Mi tettük magasra a lécet, meg kell próbálnunk átvinni – jegyezte meg.

Az őszinte mester

Őszinte, ez ugye néhány megnyilatkozásából is kiderülhetett. De velünk is az, mindig megmondja, amit gondol, még ha nem is tetszik mindenkinek. De mindig őszinte, ami fontos erény. Tudja, mit várhat el egy-egy játékosától, azt viszont meg is követeli. A tiszteletet mindenkinek megadja, így aztán meg is kapja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.