Dani Alves: Messiről nevezzék el a Barca új stadionját!

A Barcelona korábbi labdarúgója, Dani Alves csalódottan nyilatkozott a katalán klub jelenlegi helyzetéről, és elárulta, évek óta szeretne visszatérni a szeretett csapatához.

NSO
Forrás: nemzetisport.hu2020. 11. 06. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tisztem sárt dobálni, ám úgy tűnik, a klubvezetés lejáratta magát – nyilatkozta a Barcelonában 2008 és 2016 között szereplő Dani Alves a katalán RAC 1 rádiónak. – Meglehet, ez nem Josep Maria Bartomeu elnök hibája, talán a tanácsadói gondolkodtak rosszul. A Barca elvesztette az identitását, roppant nehéz lesz újra rátalálnia.

(jobbra) Dani Alvessel sokszor ünnepelhetett Barcelonában
Fotó: Reuters/Albert Gea
A 118-szoros brazil válogatott játékos 2016-ban szerződése lejárta után távozott a Barcelonától. Alves a Juventushoz igazolt, majd játszott a Paris Saint-Germainben, 2019 óta pedig a São Paulót erősíti. – Úgy engedtek el, hogy nem beszéltek velem. Tiszteletlenek voltak. Ha akkor úgy bánnak velem, ahogy megérdemeltem volna, a mai napig a Barcában futballoznék. Imádom a klubot, Barcelona az otthonom. Később felajánlottam, hogy visszatérek. Egy árva vasat sem kellett volna értem fizetni. A Juvéban megmutattam, még mindig megütöm ezt a szintet. De a vezetők nem voltak elég tökösek, hogy beismerjék, hiba volt elengedniük. Egy nap valahogy visszatérek a Barcához, akár szurkolóként – fogalmazott a jobb oldali védőként és támadóként egyaránt bevethető Dani Alves, aki a Barcával 23 trófeát, köztük hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert. Dani Alvest a Messi-ügyről is megkérdezték. Mint ismert, Lionel Messi, a gránátvörös-kékek hatszoros aranylabdás klasszisa a nyáron el akarta hagyni profi karrierje eddigi egyetlen klubját. – Messi ugyanolyan jelentőséggel bír, mint az FC Barcelona címere. Ám ha körülötted minden romokban áll, nem meglepő, hogy távozni akarsz. Róla kellene elnevezni a stadiont. A klub erejét a játékosok határozzák meg, nem az elnök. A futballisták szállítják az eredményeket. Ezért kell kiállniuk és hallatniuk a hangjukat – véli Alves.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.