Döbbenet a Tour de France-on, nem a topfavorit nyeri meg!

Azt már a Tour de France szombati, utolsó előtti szakasza előtt borítékolhattuk, hogy idén szlovén győztese lesz a földkerekség legrangosabb, háromhetes körversenyének – és ezzel nem is tévedtünk. Ám az egyéni időfutam után eldőlt, hogy nem a topfavorit, addig 57 másodperces előnnyel rendelkező Primož Rogličot koronázzák meg, hanem a 22. születésnapját hétfőn ünneplő honfitársát, Tadej Pogačart!

Magyar Nemzet
2020. 09. 19. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogličnak erőssége az időfutam, és nem is mondhatjuk, hogy szombaton fejre állt, hiszen az ötödik legjobb időeredményt érte el. Pogačar azonban egészen hihetetlen teljesítménnyel rukkolt ki, és átvette tőle a vezetést. A záró szakasz pedig vasárnap már formalitás a sík terepen, azaz idén Pogačar nyeri meg a Tour de France-t! A ma még csak 21 éves szlovén bringás szombaton tehát 57 másodperces hátránnyal vágott neki a Lure és La Planche des Belles Filles közötti 36,2 kilométernek, melynek utolsó 5900 métere rendkívül meredek emelkedő volt. Pogačar azonban simán elbírt vele, 1:56 perccel gyorsabbnak bizonyult éllovas honfitársánál, így 59 másodperces előnnyel átvette az összetett első helyezettjének járó sárga trikót.

Az UAE klasszisa ezenfelül megszerezte a hegyi pontversenyben élen állónak járó pöttyös trikót is, a célba vezető emelkedőn is ő volt ugyanis a leggyorsabb, az ezért kapott tíz ponttal pedig megelőzte a tavalyi Giro d'Italia bajnokát, az ecuadori Richard Carapazt. A legjobb 26 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikóért zajló versenyben már a szombati etap előtt is hatalmas fölénnyel vezetett Pogačar.

20. szakasz, Lure-La Planche des Belles Filles, 36,2 km, egyéni időfutam:

1. Tadej Pogačar (szlovén, UAE Emirates) 55:55 perc

2. Tom Dumoulin (holland, Jumbo-Visma) 1:21 perc hátrány

3. Richie Porte (ausztrál, Trek-Segafredo) azonos idővel

...5. Primož Roglič (szlovén, Jumbo-Visma) 1:56 p h.

Az összetett élcsoportja:

1. Pogačar 84:26:33 óra

2. Roglič 59 mp hátrány

3. Porte 3:30 perc h.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.