Egy év kihagyás után újra uralkodik a kajakkirály

Kopasz Bálint tavaly 1000 méteren Szegeden világbajnok lett, majd szeptemberben győzött az előolimpián Tokióban is, azóta viszont egyszer sem indult. Egyesben nem indult el a nyári tesztversenyeken, párosban ugyan tervezte a részvételt, több napon át együtt edzett Varga Ádámmal, de mert úgy érezte, hogy nem stabil a hajó alattuk, végül a kettesről is lemondott.

Novák
2020. 08. 25. 18:30
KOPASZ Blint
Kopasz Bálint egyelőre verhetetlen Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kajakozni persze a kihagyás dacára nem felejtett el, amit tegnap Szolnokon 500 méteren bizonyított. Nagy különbséggel győzött, több mint egy másodpercet vert a második Noé Bálintra, pedig a végén még ki is engedett, a sprinter Birkás Balázs lett a harmadik.

– Örülök az eredménynek, főleg hogy ez volt az első versenyem 2020-ban. Jó mezőny jött össze 500 egyesben, bár sokan hiányoztak, de ez érthető, hiszen tegnap nagyon erős volt az 1000 párosok döntője. Ami engem illet, jó formában vagyok, ki tudtam engedni a végén, így maradt erőm a délutáni vegyes párosra és a holnapi 1000 egyesre. Elsősorban természetesen az utóbbira koncentrálok, hiszen a versenyen mindenki elindul, aki engem akar megverni – összegzett az uralkodó kajakkirály.

egyelőre verhetetlen
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csipes Tamarát sem tudta senki még csak megszorongatni sem. Igaz, kicsit foghíjas volt a mezőny, zömében ifistákkal. eleve kihagyja az ob-t, de nem indul Bodonyi Dóra, Kárász Anna és egyik Lucz lány sem. Csipes persze csak azt győzhette le, aki rajthoz állt. Párosban Medveczky Erikával megszerezte idén az ötödik bajnoki címét is. Ifista páros, Szellák Szabina és Zupkó Vanda, illetve Sólyom Dóra és Simon Rebeka lett a második és harmadik. Aztán a négyessel is nyert, így Csipes már hat aranynál tart.

Férfi kajak párosban is jól szerepeltek a fiatalok, magyar bajnok lett Balogh Gergely és Szendy Maximilián, ezüstérmet szerzett Koleszár Mátyás és Erdőssy Csaba, harmadiknak pedig eredetileg Gecse Márton és Kulifai Tamás lett, de őket a versenybíróság kizárta, mert a hajójukban nem volt légzsák, így a bronzérmet egy ifi páros, Tamási Zsombor és Fodor Bence szerezte meg.

C–1 500 méteren két dunaújvárosi versenyző, Kiss Balázs és Hajdu Jonatán csatázott nagyot a magyar bajnoki címért, az előbbi nyert három tizeddel, a harmadik Korisánszky Dávid lett.

Párosban a tavalyi világbajnokságon ebben a számban világbajnoki ezüstérmes Hajdu Jonatán, Fekete Ádám egység nyert.

A hölgyeknél kenuban mindenféle csata elmaradt, Balla Virág nyert négy és fél másodperccel Kisbán Zsófia, és öttel Lakatos Zsanett előtt. Balla hasonló különbséggel nyert Devecseriné Takács Kincsővel is C–2 500 méteren, mögöttük és Kisbán Zsófia érkezett három-négy hajóval lemaradva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.