Feladták a leckét Lőw Zsoltnak is: Kiabálj velem, mester!

Sosem szenvedett még olyan gólínségben Timo Werner, mint ebben az idényben november és február között, amikor képtelen volt betalálni a kapuba. Ki is kezdték a Chelsea drukkerei, de nem árt emlékezni arra, hogy Didier Drogba első évadja sem volt fényes Londonban. A német csatár már lezárta a negatív szériát, s bevallotta, azt szereti, ha az edző üvöltéssel motiválja. Eszerint Lőw Zsoltnak, a csapat másodedzőjének is ki kell eresztenie a hangját.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 19:31
Werner (jobbra) kétszer talált be, és Draxler is eredményes volt
Werner (jobbra) kétszer talált be, és Draxler is eredményes volt Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron a Premier League egyik legnagyobb fogásának tűnt Timo Werner, akit a Chelsea 53 millió euróért vett meg az RB Leipzigtől. A német csatár az előző idényben sokáig Robert Lewandowskit is szorongatta a Bundesliga góllövőlistáján, végül 28 találattal zárta a bajnokságot. Mondhatni, remek ajánlólevéllel érkezett Angliába, ott azonban nehezen bontakozott ki. Öt meccset kellett várni az első góljára a Premier League-ben, és ez az arány azóta is változatlan: 25 bajnokin öt találata van, azaz csak minden ötödik bajnokin eredményes. Ennél sokkal többet vártak tőle.

A legrosszabb időszaka tavaly november és idén február között tartott, amikor zsinórban 14 mérkőzésen nem tudott gólt szerezni az angol élvonalban. – Nagyon nehezen éltem meg, mert segíteni akartam a csapatot. Csatár vagyok, gólokat akarok lőni, ilyen a természetem – állapította meg Werner. – Sosem volt azelőtt ilyen hosszú gólcsend a pályafutásomban. De ebből is lehetett tanulni, például hogyan bízzak magamban, ne csak a gólokra gondoljak, küzdjek a csapatért. Remélem, véget ért ez a rossz időszak, és szerzek még néhány gólt az évad végéig.

Werner február közepén a Newcastle United elleni találatával törte meg a jeget. A Chelsea szurkolói egyelőre nem zárták a szívükbe a német csatárt, de nem árt emlékeztetni, hogy a klub legendás játékosa, Didier Drogba sem kezdett valami fényesen a csapat színeiben. Az elefántcsontparti támadó tíz gólt szerzett az első idényében a Premier League-ben. Ez a szám még Wernernek is összejöhet, ha kicsit összekapja magát.

Erre pedig minden esélye megvan, hiszen azzal, hogy a honfitársát, Thomas Tuchelt nevezték ki a Chelsea vezetőedzőjének január végén, jelentősen javult Werner helyzete a Stamford Bridge-en. – Amikor Thomas üvöltözik a pálya szélén, azzal nincsen bajom. Olyan típusú edzőkre van szükségem, akik kiabálnak velem, mert ebből merítek erőt – árulta el Werner.

A Chelsea másodedzője Lőw Zsolt Tuchel stábjában, szóval neki is rá kell mordulnia a németre, ha azt akarják, hogy több gólt szerezzen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.