Fucsovics-csoda után: őt kell legyőznie a magyar teniszezőnek

A világranglista ötödik helyezettje után a spanyol Albert Ramos-Viñolas legyőzése sem jelentett akadályt Fucsovics Mártonnak a Roland Garroson. A magyar teniszező 7:6, 6:3, 7:5-re győzött, és bejutott a harmadik fordulóba a párizsi Grand Slam-versenyen.

2020. 10. 01. 14:33
FUCSOVICS Márton
Fucsovics magyarországi versennyel készül a következő évre Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen remekül kezdett Danyiil Medvegyev ellen a Roland Garros első fordulójában , épp annyira ragadt be a rajtnál az Albert Ramos-Viñolas elleni mérkőzésen. A 32 éves spanyol kétszer is hozta a szervajátékát, a kettő között elvette a nyíregyházi játékos adogatását, 3:0-ra húzott el. Ez volt az a pillanat, amikor senki sem mondta volna, hogy Fucsovics kivágja a rezet, magára talál, és megfordítja a szettet, sőt, három szettben behúzza a meccset. Pedig így történt. 2:4-nél jött a fordulat, a magyar teniszező visszavette az elején elveszített adogatójátékát, és 4:4-nél érte utol a spanyolt. Ezek után nem volt gond az adogatójátékokkal, eljutottak a rövidítésig a felek, abban pedig Fucsovics volt a jobb. Sokkal jobb: 7-2-re nyerte a tie breaket, és 65 perc alatt hozta az első szettet.

Higgadt maradt a nehéz pillanatokban
Fotó: Yoan Valat / MTI/EPA

A második játszma ennél jóval egyszerűbben alakult: a szemlátomást feljavuló és kellő önbizalommal felvértezett Fucsovics remekül védekezett, s ha kellett, eleresztette azokat a vonalközeli ütéseit, amelyekkel Medvegyevet is sokkolta az előző körben. Na, de a forgatókönyv: 3:3-ig mindenki hozta a saját szerváját. Fucsovicsé lett a hetedik játék, és utána, a lehető legjobbkor brékelte az egyre többet hibázó Ramos-Viñolast, így nem maradt más dolga, mint lezárni a második szettet. Ez különösebb bonyodalmak nélkül sikerült is neki. Meglett a második szett is, 6:3-ra.

Egy apró lépés, egy újabb megnyert szett hiányzott a győzelemhez, de a harmadik játszmában Fucsovics nem várt bonyodalmakba ütközött. 4:3-nál Ramos-Viñolas brékelte, azaz adogathatott a szettért. De a magyar nem adta olcsón a bőrét, olyannyira visszajött, hogy 5:5-nél elvette a spanyol szerváját. Így kevesebb mint három óra játék után a továbbjutásért adogatott, és ezzel nem is volt különösebb problémája. A világranglista ötödik helyezettje után a negyvennegyediket is legyőzte Fucsovics Márton, s tovább folytathatja a párizsi Grand Slam-tornán. S már a következő ellenfele is megvan: a harmadik fordulóban a világranglista 84. helyén álló brazillal, Thiago Monteiróval kell megküzdenie.

Roland Garros, 2. fordukó, férfiak: Fucsovics Márton–Albert Ramos-Viñolas 7:6, 6:3, 7:5.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.