Két kontinens között száguldozott két Formula–1-es pilóta + videó

Az egyszerre Európában és Ázsiában is fekvő török metropolisz, Isztambul volt a helyszíne annak a filmforgatásnak, amelynek keretében két Formula–1-es pilóta, Pierre Gasly és Alexander Albon a két kontinenst összekötő egyik Boszporusz-hídon is száguldozott.

Forrás: Project Istanbulls2020. 11. 26. 17:23
Gasly
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 10: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing drive during the Red Bull Istanbulls show run on November 10, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images ) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202011110452 // Usage for editorial use only // Forrás: Red Bull Content Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isztambul látványosságainak megtekintésére egy hét is kevés, ám a két héttel ezelőtti Formula–1-es Török Nagydíjhoz időzítve erre a francia Pierre Gasly, az Alpha Tauri, valamint a thaiföldi Alexander Albon, a Red Bull autóversenyzője lényegesebben rövidebb időt szánt. Mindenesetre nagy száguldozással igen sok nevezetességet érintettek. A filmforgatáshoz az apropót az Alpha Tauri prémium divatmárka piacra kerülése adta. A Red Bull fiókcsapata tavaly még Toro Rosso néven szerepelt a Formula–1-be, és idén éppen azért nevezték át Alpa Taurira, hogy a cég divatmárkájának csináljon reklámot.

A török nagyvárosra és a Red Bullra is utaló „Project Istanbulls” keretében Isztambulban Gasly és Albon különböző irányokból járták körül az európai és ázsiai kontinensen is fekvő várost, és áthajtottak a két földrészt összekötő egyik Boszporusz-hídon is. A kamerák kereszttüzében haladtak el olyan gyönyörű nevezetességek mellett, mint a Topkapi palota, a Kék mecset (Ahmed szultán mecsetje), a történelmi Galata-híd, de driftelést is láthattunk tőlük a Hippodrom területén is. Gasly ráadásul az első pilóta, aki egyszerre két kontinensen végezhetett „körzőző” mutatványt. Albon pedig áthaladt az Isztambul európai és ázsiai oldalát összekötő, 2016 végén átadott Eurázsia-alagúton, és rádión tájékoztatta a meglepett Gaslyt, hogy most éppen a „víz alatt” megy, a Márvány-tengerre célozva.

Elöl Gasly, mögötte Albon, de ez most nem verseny
Fotó: Red Bull Content Pool

– Hihetetlen volt Formula–1-es autókkal átszelni Isztambult, különösen, amikor a Boszporusz-hídon száguldottunk át egyik földrészről a másikra – vallotta be Pierre Gasly, aki szeptemberben Monzában megnyerte az Olasz Nagydíjon, pályafutása első Formula–1-es futamgyőzelmét aratva. – Imádom a divatot és az öltözködést, ezért különösen nagy lehetőség számomra egy prémium márkával dolgozni. Ez az első közös szezonunk, és nagyszerű látni, hogy milyen gyorsan fejlődik és növekszik világszerte.

Pierre Gasly és Alexander Albon jelenleg már Bahreinben tartózkodnak, péntektől itt folytatódik a Formula–1-es világbajnokság.

S íme, az isztambuli „városnézés”:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.