Hatalmas védelmi hibából szerzett góllal nyert a Fradi

Tartja a lépést a Ferencváros a Fehérvárral. A Vidi még délután 2-0-ra verte a ZTE-t, este a Fradi pedig az MTK-t ugyanúgy, tehát tartja négypontos előnyét – ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott – az üldözője előtt. A címvédőnél ismét Tokmac volt eredményes, már a hetedik gólját szerezte a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2020. 11. 28. 21:19
Tokmac Nguen HZ
Tokmac köszönte a lehetőséget. A hetedik gólját szerezte az NB I-ben az MTK ellen Fotó: HAvran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz helyzetben várta az MTK a találkozót. Öt játékosa – Bíró Bence, Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin és Schön Szabolcs – fertőződött meg koronavírussal, s rajtuk kívül további hét futballistájára – Sebastián Herrera, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Varasdi Dániel – sem számíthatott sérülés, illetve eltiltás miatt.

Szergej Rebrov is változtatott, méghozzá öt helyen a legutóbbi, a Torinóban a Juventustól csupán 2-1-re elvesztett mérkőzéshez képest, ám ő azért döntött így, hogy pihentesse több játékosát. Lovrencsics, Dvali, Sigér, Somália és Zubkov szerdán a Barcelona ellen valószínűleg újra szerepel.

Az MTK ellen így állt fel a Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Haratin, Laidouni – Isael, Nguen, Uzuni – Boli. Michael Boris, az MTK vezetőedzője az alábbi tizenegyet tudta pályára küldeni: Mijatovics – Ikenne-King, Ferreira, Varju, Kata M. – Dimitrov, Cseke, Biben – Prosser, Lencse, Miovszki.

A találkozó előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a csapatok a héten elhunyt Diego Maradonára, illetve a népszerű Balázs Fecóra, aki nagy Fradi-drukker volt.

Nagy iramban, jó megoldásokkal tarkítva kezdődött a találkozó, aztán kissé csapkodóvá vált a játék. A Ferencváros az MTK hatalmas hibájából szerzett vezetést. A 40. percben Varju pontatlanul passzolt hátra, Ferreira ráadásul megcsúszott és elesett, így Tokmac csapott le a labdára, s helyezte a hálóba. Ez volt a norvégiai támadó hetedik gólja.

A 49. percben Isael eldönthette volna a találkozót, de a hatalmas helyzetben csak a kapufát találta el.

Ami késett, az nem múlt, a 75. percben a Ferencváros növelte az előnyét. Baturina lényegében az első labdaérintéséből vágta a labdát a bal alsóba (2-0).

Ezután a Fradi már nem erőltette a támadásokat, az MTK is mintha beletörődött volna a vereségbe, érdekességet csupán az jelentett, hogy hosszú idő után Varga Roland legalább csereként ismét pályára lépett a zöld-fehéreknél.

A Fehérvárhoz hasonlóan tehát a Fradi is 2-0-ra nyert, így mintha mi sem történt volna az NB I 12. fordulójában.

Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Antal

Gólszerzők: Nguen (40.), Baturina (75.)

Sárga lap: Heister (30.), Blazic (56.), illetve Varju (20.), Kata (42.), Miovski (54.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic (Kovacevic, 86.), Heister – Laidouni, Haratin – Uzuni (Skvarka, 74.), Isael (Varga, 81.), Nguen (Mak, 74.) – Boli (Baturina, 74.)

MTK: Mijatovics – Ikenne-King, Varju, Ferreira, Kata – Biben, Cseke, Dimitrov – Prosser (Drljo, 78.), Miovski, Lencse

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.