Hosszú Katinka a kritikára nem reagál, a támogatóival foglalkozik

A riói formájához képest Hosszú Katinka sokkal szerényebben teljesít a tokiói olimpián. A nemcsak az eredményei, hanem a 200 méter pillangótól való visszalépése miatt is a kritikák kereszttüzébe került sportoló nem kíván foglalkozni az ellenséges hangokkal. Inkább köszönetet mondott az őt támogató közönségnek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 14:54
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinka köszönetet mondott az őt támogatóknak Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt éve Rióban három aranyat és egy ezüstöt nyert, idén Tokióban 400 vegyesen az ötödik, majd a rövidebb vegyes távon a hetedik helyen végzett. A csalódást keltő eredményei sokak számára bocsánatos bűnnek számítanak, de többen nem tudtak elmenni szó nélkül a 200 pillangó előtti visszalépése mellett. Annak ellenére, hogy az eset kárvallottja, nem csinált ügyet az elsőre sportszerűtlennek ható esetből. Jakabos edző-férje, Petrov Iván az Indexnek mondta el, hogy felesége szempontjából nincs jelentősége annak, hogy Hosszú úgy ütötte el őt az indulás lehetőségétől, hogy közben azzal maga sem élt.

– Zsu nincs olyan formában, hogy döntőbe tudott volna jutni 200 méter pillangón – mondta Petrov Iván. – A feleségem semmiről sem maradt le, hiszen kint van Tokióban, ráadásul így pihenten léphet rajtkőre a 4x200 méteres gyorsváltóban, ahol még pontszerzési esélye is van a magyar stafétának – nyilatkozta Petrov.

nem érti, miért nem megy neki az úszás. Így nem lehet abbahagyni, ígéri
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ennek ellenére Hosszú nem csak a sportteljesítményével váltott ki különös indulatokat a világhálón. A háromszoros olimpiai bajnok a 200 vegyes hetedik helye után a tokiói uszodában értékelt az újságíróknak: leszögezte, esze ágában sincs visszalépni 200 háton, és a mostani produkcója után egyszerűen nem tudja abbahagyni az úszást.

Mély nyomokat hagyhatott benne az eddigi kudarc és a virtuális térben olvasható kommentáradat. Hosszú úgy döntött, az őt támogató közönséghez fordul és megköszöni a támogatást. A poszt szövege:

„Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszem, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarorszag és mindenki más aki ott van és volt mellettem!”

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.