Hosszú Katinka bevallotta, hogy pánikrohamai voltak

Életrajzi film készül Hosszú Katinkáról, amelynek kapcsán a háromszoros olimpiai bajnok a lelki vívódásiról is mesélt, amelyet a koronavírus-járvány miatti hosszú szünet okozott neki. Közben az úszónő csapatával, az Ironnal bejutott a Nemzetközi Úszóliga (ISL) középdöntőjébe a Duna Arénában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Röviddel az intenzív edzések elkezdése után, életemben először pánikrohamot kaptam – vallotta be a róla készülő életrajzi film kapcsán a lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményben. – Erős szorítást éreztem a mellkasomban, alig kaptam levegőt, ki kellett szállnom a medencéből, elég ijesztő volt.

Hosszú Katinka a vízben érzi otthon magát – Fotó: ISL/Mike Lewis

A 2016-os riói olimpián három aranyérmet szerzett úszónő mindennapjait különösen felborította az év elején beköszönt koronavírus-járvány, hiszen a felkészülésének szerves része a folyamatos versenyzés, azonban a pandémia miatt nemcsak az Európa-bajnokság és a tokiói játékok maradtak el, hanem szinte minden, beleértve a világkupa-sorozatot is.

– Az utóbbi hónapokban rengeteget vívódtam, nekem nem tett jót a leállás – fogalmazott Hosszú. – Nem véletlenül nem tartottam eddig soha szünetet, sejtettem, hogy nagyon nehéz abból visszajönni. Megviselt ez a kényszerű pihenő, főleg lelkileg. Próbáltam a jó oldalát nézni, pihenni, kikapcsolódni, nyaralni, de közben folyamatos lelkifurdalással küzdöttem. Ha néha elmentünk szórakozni, éjféltájt rendszeresen kiborultam, sírtam, azt éreztem, hogy nekem nem ez a dolgom, edzenem kellene, az én helyem a medencében van.

Másnap hajnalban rohantam az uszodába, de néhány hossz után már nem is tudtam, hogy miért úszom, lehetetlen konkrét cél nélkül kihozni magadból a maximumot.

A 31 éves úszónő nem tudta elvégezni azt a munkát idén, amivel az elmúlt hét-nyolc évben uralta a női mezőnyt. 2020 legjelentősebb nemzetközi úszóversenyének kezdete előtt lapunknak Sós Csaba szövetségi kapitány elárulta, hogy Hosszú nincs abban a formában, amit megszokhattunk tőle, ennek ellenére minden valószínűség szerint nagy kedvvel versenyez majd. 200 pillangón volt már győzelme a Duna Arénában zajló rövid pályás versenyen, de összességében valóban elmarad a korábbi formájától, az alapszakasz végén a 33. helyen áll az úszók egyéni értékelésében. Ez azonban nem szegi kedvét, örömmel versenyez.

– Amikor beköltöztem a „buborékba” megijedtem, hogy be vagyunk ide zárva, nem lehet kimenni, de már az első megbeszélésen magával ragadott a csapatszellem, azt éreztem, hogy készen állok a versenyzésre, és hogy sehol máshol a világon nem lennék szívesebben, mint pont itt – jelentette ki Hosszú, aki csapatával, az Ironnal bejutott az ISL középdöntőjébe, amely szombaton kezdődik a Duna Arénában.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert. A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül a magyar mozikba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.