Az Inter egy meccsen jutott az Euroliga negyeddöntőjébe

Az Internazionale és a Getafe egy meccsen döntött a negyeddöntőbe jutásról az Európa-ligában, és az olasz együttes nyerte meg ezt a különös párbajt 2-0-ra, a spanyolok 1-0-nál tizenegyest hibáztak. A másik esti mérkőzés formalitás volt, a Manchester United ötgólos előnnyel várta hazai pályán az osztrák Linz elleni visszavágót.

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 22:59
Europa League - Round of 16 - Inter Milan v Getafe
Soccer Football - Europa League - Round of 16 - Inter Milan v Getafe - Veltins-Arena, Gelsenkirchen, Germany - August 5, 2020 Getafe's Djene Dakonam in action with Inter Milan's Lautaro Martinez, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Pool via REUTERS/Ina Fassbender - UP1EG851I5MHJ Fotó: Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kora esti nyolcaddöntők után a két esti meccs közül mindkettőnek megvolt a maga érdekessége. A Manchester United és az osztrák Linz párharca már az első meccsen, márciusban eldőlt, az angol együttes idegenben 5-0-ra nyert, és számára ez a találkozó a felkészülést segítette a folytatásra. A Linz egy kapufával indított, de különösebben nem ijesztett rá az angol csapatra, amely pihentette több stabil kezdőjátékosát. Az első félidőben nem esett gól, a második elején viszont rögtön kettő is: előbb Wiesinger parádés, felső sarkos lövéssel szerzett vezetést az osztrákoknak az 55. percben, majd két perccel később érkezett az egyenlítés Lingard higgadt közeli megoldásával. A hajrában a rend kedvéért azért a Manchester United megszerezte a győzelmet, szép adogatás után a 88. percben a nemrég beállt Martial talált a hálóba. Az angolok kettős győzelemmel léptek tovább, de linziek viszont emelt fővel búcsúzhattak az Európa-ligától.

Az Internazionale és a Getafe semleges pályán és egy mérkőzésen döntött a továbbjutásról. A koronavírus-járvány miatt már az első mérkőzést sem lehetett megrendezni, így ezt a párharcot és a Sevilla–AS Romát egy meccsen döntik, illetve döntötték el az újraindulás után. A másik hat találkozót lejátszották márciusban.

Lautaro Martínez, két spanyol védő között lép ki Fotó: REUTERS/Ina Fassbender

A helyszín a németországi Gelsenkirchen, a Schalke stadionja volt, és a csapatok a kezdés előtt egyperces gyászszünettel a koronavírus áldozatainak az emléke előtt tisztelegtek. A Getafe kezdett jobban, Jaime Mata már a 2. percben bravúrra kényszerítette az Inter kapusát, majd negyedórával később szép lövéssel veszélyeztetett. Az első félidő derekán veszélyeztettek először az olaszok, Lautoro Martínez két percen belül kétszer is nagy helyzetből próbálkozhatott, a 33. percben Lukaku megszerezte a vezetést: Bartonitól, a balhátvédtól kapott hosszú indítást, a testével ügyesen fedezve a labdát a bal oldalon az ötös sarkáig jutott el, majd a hosszú sarokba lőtt. A fordulást követően mindkét oldalon akadtak ziccerek, a legnagyobb a Getafe előtt, ugyanis tizenegyeshez jutott. Az angol játékvezető a 72. percben hosszas tanakodás, elemzés végén úgy döntött, Godín kezezett a büntetőterületen belül, ám Jorge Molina kihagyta a nagy lehetőséget, a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát. Ezt különösen bánhatta a 83. percben, amikor egy szépen felépített olasz akció végén egy védelmi hibát is kihasználva a frissen beállt Eriksen kettőre növelte az Inter előnyét.

Az El döntője augusztus 21-én lesz Kölnben, s a negyeddöntőktől tornarendszer zajlik a kupa lebonyolítása. Németországban játszanak egymeccses párharcokat a csapatok. Az Inter például Düsseldorfban lép majd pályára.

Nyolcaddöntők, szerdai eredmények

Visszavágók:

FC Köbenhavn–Basaksehir 3-0, (összesítésben 3-1-gyel a Köbenhavn jutott tovább), Sahtar Doneck–VfL Wolfsburg 3-0 (Sahtar, 5-1), Manchester United–Linz 2-1 (Manchester United, 7-1), Internazionale–Getafe 2-0, továbbjutott az Internazionale

Csütörtöki program:

Sevilla–Roma (egymeccses) 18.55, Leverkusen–Rangers 18.55 (az első meccsen 3-1), Wolverhampton–Olimpiakosz 21.00 (1-1), Basel–Eintracht Frankfurt 21.00 (3-0). A mérkőzéseket a DigiSport közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.