Egyetlen büntető döntött az Inter javára a rangadón

Az Inter a 12. forduló nagy nyertese Olaszországban. A milánói fekete-kékek Romelu Lukaku tizenegyesgóljával 1-0-ra legyőzték a Napolit, míg a Milan és a Juventus is csak döntetlent játszott.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 22:48
Lukaku Inter
Soccer Football - Europa League - Semi Final - Inter Milan v Shakhtar Donetsk - Merkur Spiel-Arena, Dusseldorf, Germany - August 17, 2020 Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates scoring their fifth goal, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Sascha Steinbach/Pool via REUTERS - RC2WFI9PYOS6 Fotó: Sascha Steinbach Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feszült mérkőzést hozott a Serie A 12. fordulójának rangadója, amelyen az Inter fogadta a Napolit. Az első érdemleges esemény sajnos rögtön sérülés volt: Dries Mertens könnyeivel küszködve hagyta el a pályát, várhatóan hosszabb időre nélkülöznie kell majd belga játékosát Gennaro Gattusónak.

Helyzet egyik kapu előtt sem akadt sok az első félidőben, de összességében a vendég nápolyiak tűntek kissé veszélyesebbnek. Sérüléseket tekintve sajnos egyenlített az Inter: a milánóiak Marcelo Brozovićot veszítették el.

A csere után két perccel érkezett a meccs legnagyobb bravúrja: Samir Handanović Lorenzo Insigne közeli próbálkozását védte. Szinte az ellentámadásból pedig büntetőhöz jutott az Inter. Ospina sárga lapot kapott a Darmiannal szembeni szabálytalanságért, ami még nagyobb baj volt vendég szempontból, hogy a reklamáló Insigne pedig pirosat.

Romelu Lukaku gólra váltotta a büntetőt, az Inter azonban nem nyugodhatott meg, a folytatásban tíz emberrel is veszélyesen játszott a Napoli, sőt talán az egész mérkőzésen legjobb periódusát mutatta a vendég csapat. Politano, Di Lorenzo és Petagna is egyenlíthetett volna, de az Inter szlovén kapusa, illetve az utolsó esetben a kapufa mentett.

Bár nem játszott jobban, rangadót nyert az Inter, és már csak egyetlen pont a hátránya a listavezető városi rivális mögött, az AC Milan ugyanis csak 2-2-t játszott a Genoa vendégeként. A címvédő Juventus sem nyert, a torinóiak az Atalanta ellen, hazai pályán ikszeltek.

Serie A, 12. forduló

Juventus–Atalanta 1-1

Fiorentina–Sassuolo 1-1

Genoa–Milan 2-2

Inter–Napoli 1-0

Parma–Cagliari 0-0

Spezia–Bologna 2-2

Verona–Sampdoria 1-2

Az élmezőny állása: 1. Milan 28 pont, 2. Inter 27, 3. Juventus 24., 4. Napoli 23, 5. Sassuolo 23.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.