Ismét változott a miami Forma-1-es pálya vonalvezetése

Forrás: MTI2020. 01. 22. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor kellett a szervezőknek és a Forma-1 illetékeseinek változtatniuk a világbajnoki sorozatban jövőre debütáló Miami Nagydíj pályájának vonalvezetésén.

A sportág vezetőinek közleménye szerint a helyi lakosokkal, városvezetőkkel, üzletemberekkel és tudományos szakemberekkel történt több hónapos egyeztetés eredményeként döntöttek a módosítás mellett.

A floridai nagyvárosban az első elképzelések szerint belvárosi pálya épült volna, majd a helyi tiltakozás miatt a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat arénájához készült egy terv. A mostani módosításokkal a helyszín nem változott, a pálya a Hard Rock Stadion körül vezet majd, ám egy, a lakosok által jelenleg is használt utat kivettek a nyomvonalból, mert annak igénybevétele sokak szerint komoly dugót okozott volna.

Nem csupán a vonalvezetés változik, hanem az időrend is, ugyanis a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a versenyhétvége pénteki napján 15 óra előtt nem rendeznek szabadedzéseket.

A futam elől ezzel még nem hárult el minden akadály, mivel Miami-Dade megye vezetése szerdán szavaz majd az érintett terület övezeti jogának visszavonásáról, ami szükséges ahhoz, hogy a versenyt megrendezhessék ott.

A Forma-1-es világbajnokság 22 futamából jelenleg csupán egynek ad otthont az Egyesült Államok, Austinban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.