Jobbulást kíván az MTK, de nem megy bele a halasztásba

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC pénteken este a hivatalos honlapján bejelentette: a csapat nagy része, valamint a stábtagok is elkapták a koronavírust, emiatt a hétvégi, MTK elleni bajnoki elhalasztását kérik. Szombaton délelőtt megjött a válasz: az MTK nemet mondott, így a találkozót vasárnap 16 órakor le kell játszani a Szusza Ferenc Stadionban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 12:15
null
Fotó: Zador Peter Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK az alábbi közleményt jelentette meg a honlapján:

„Az MTK Budapest vezetősége sajnálattal értesült arról, hogy az Újpest FC keretében több koronavírusos esetet regisztráltak, ami miatt leendő ellenfelünk halasztási kérelemmel fordult hozzánk. Az ellenfelünket érintő nehézségek mellett a kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy klubunk szintén nincs könnyű helyzetben: csapatunk keretéből több mint egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzik tartósan vagy hosszabb-rövidebb ideig műtétek, sérülések, betegségek miatt. Az érintettek jelentős része biztosan nem léphet pályára vasárnap, míg néhány labdarúgó esetében csak a mérkőzésnapi állapot dönt majd erről.

Az Újpest FC halasztási kérelmét azért nincs módunk elfogadni, mert a sűrű versenynaptár szinte lehetetlenné teszi az elhalasztott mérkőzés mindkét klub számára egyenlő feltételek melletti pótlását, hiszen erre egyrészt a válogatott szünetek kínálnak esélyt, azonban keretünkben több felnőtt és U21-es válogatott van (a legutóbbi válogatott szünetben nyolc játékosunknak érkezett meghívó), így akkor sem lenne lehetőségünk pótolni a mérkőzést, míg az esetlegesen szóba jöhető további játéknapok esetén sincs garancia arra, hogy az új időpontban nem klubunkat éri hátrány egy mostani döntés miatt.

Az MTK ezúton is kíván mind a saját, mint az Újpest FC játékosainak mielőbbi visszatérést!”

Az Újpest reagálása és kérése a szurkolóihoz:

„Ahogyan azt tegnapi bejelentésünkben is írtuk, ellenfelünknek bele kell egyezni a halasztásba, hogy az MLSZ engedélyezze a járvány miatti csúsztatását a mérkőzésnek. Az MTK vezetősége egy nap haladékot kért, hogy átgondolják, és végül a nemleges válasz mellett döntöttek, így nincs más hátra, mint kiállunk. A vírus és a sérülések igencsak megfogyatkozott csapatunk (jelenleg a pályát sem tudnák NB I-es kerettel megtölteni), az ifikkel kiegészítve lépnek az pályára. Fiaink egy hete Predrag Rogan vezetőedző és a szakmai stáb fizikai jelenléte nélkül készülnek, a felkészülésben az U19 és az NB III-as csapataink szakmai stábja segít nekik.

Sem lelkileg, sem fizikailag nincs meg az a támogatás, melyet eddig kaptak. Ezért most arra kérünk titeket, Szurkolókat, hogy tegyétek félre a nézeteltéréseket, haragot, és támogassátok a meccsen a csapatot, mert soha nem volt még ekkora szükség a 12. játékosra. Az MTK csapatának sok sikert és jó egészséget kívánunk a bajnokságban!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.