Fonák-oldalpörgetés Jónyer István hetvenedik születésnapján

A Marczibányi téri Ormai-csarnokban rendezett ünnepségen köszöntötte a Magyar Asztalitenisz-szövetség a hetvenéves Jónyer Istvánt.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 14:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mikor beléptem az Ormai-csarnokba, rögtön felfedeztem a régi csapattársaimat, Klampár Tibit, Gergely Gabit és a többieket. Aztán ahogy jöttem befelé, láttam, hogy táblákat tartogatnak a gyerekek, amelyekre az eredményeimet írták fel. Éreztem, hogy valami készül… De ez még semmi sem volt ahhoz képest, amikor benéztem a terembe – szinte elájultam a rengeteg embertől, újságírótól, edzőtől. Gondoltam, hogy na, jó, akkor én most hazamegyek – idézte fel Jónyer István a 70. születésnapja alkalmából rendezett műsor előtti pillanatokat.

Talán nem bánta meg az ünnepelt, a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok asztalitenisz-legenda, hogy maradt.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár felidézte az 1979-es phenjani vb-t, amelyen húszezer őrjöngő észak-koreai előtt győzött a Jónyerrel felálló magyar válogatott. – Óriási hatást gyakorolt rám, motivációt merítettem a 41 évvel ezelőtti vb-ről. Pár éve megkaptam a döntőről készült DVD-t, azóta rongyosra néztük otthon a családdal – mondta a világ- és Európa-bajnok öttusázó sportpolitikus.

Az asztalitenisz-szövetség elnöke, Nátrán Roland is méltatta Jónyer érdemeit, a születési évével ellátott tanúsítvánnyal kedveskedett az ünnepeltnek. A szövetség korábbi főtitkára, Horváth Tibor pedig saját költeményét olvasta fel. Gergely Gábor a csapattársak nevében köszönte meg „Pista” jelenlétét. – Neked a magyar és az egyetemes asztalitenisz is nagyon sokat köszönhet – fogalmazott. Végül a hetvenéves legenda odasétált a pingpongasztal mellé, kezébe vette az ütőjét, és egy helyben állva is bemutatott egy-két trükköt, szemlátomást nem jött zavarba, ha a védjegyévé vált fonák-oldalpörgetéssel kellett átvarázsolni a labdát az ellenfél térfelére.

Talán nem bánta meg az ünnepelt, hogy végig maradt az Ormai-csarnokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.