Július 17-19-én zárt kapus lesz a Formula-1-es Magyar Nagydíj

A nemzetközi jogtulajdonos Liberty Media által kedden közzétett versenynaptár szerint nyolc európai futammal kezdődik a Formula-1-es világbajnoki sorozat, és a 35. Magyar Nagydíjra július 17-19-én kerül sor – zárt kapuk mögött. A hungaroringi versenyt tehát két héttel előrehozták, az eredeti tervek szerint július 31. és augusztus 2. között rendeztük volna meg.

2020. 06. 02. 12:04
null
Mogyoród Hungaroring 20190804 Forma1 F1 Forma-1 2019 Magyar Nagydíj Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi rajt Fotó: TumbaszHedi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőny alig több mint másfél hónap múlva Ausztriából érkezik a Hungaroringre, ahol zárt kapus verseny zajlik majd. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek. A mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

– Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július 19-ei időponttal került a Formula-1-es világbajnokság naptárába – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát.

Gyulay Zsolt
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A különleges körülmények között tartandó Magyar Nagydíj háttérmunkái folyamatosan zajlanak.

A Formula–1 idei versenynaptárának európai futamai:

Július 3-5.: Rolex Grosser Preis von Österreich, Spielberg (Ausztria)

Július 10-12.: Pirelli Grosser Preis der Steiermark, Spielberg (Ausztria)

Július 17-19.: Aramco Magyar Nagydíj, Hungaroring (Magyarország)

Július 31. – augusztus 2.: Pirelli British Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)

Augusztus 7-9.: Emirates 70th Anniversary Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)

Augusztus 14-16.: Aramco Gran Premio de Espana, Barcelona (Spanyolország)

Augusztus 28-30.: Rolex Belgian Grand Prix, Spa-Franchorchamps (Belgium)

Szeptember 4-6.: Gran Premio Heineken D’Italia, Monza (Olaszország)

A Liberty Media az elkövetkező hetekben hozza nyilvánosságra a versenynaptár további részleteit, a tervek szerint 15-18 futamot tartanak meg decemberig.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.