A Kicker szerint Gulácsi Péter beceneve Mr. Megbízható

A Kicker nevű tekintélyes német sportlap szerint a Bundesligában jelenleg nem véd világklasszis kapus, de nemzetközi klasszis öt is, és közöttük a negyedik helyre rangsorolta a magyar válogatott Gulácsi Pétert, az RB Leipzig futballistáját.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 16:31
Gulácsi Péter, RB Leipzig, Liverpool, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker nevű tekintélyes német sportlap szokása szerint ezúttal is elkészítette a Bundesliga kapusainak a rangsorát. Az első meglepetés az, hogy a sportoldal szerint a német bajnokságban jelenleg nincsen ezen a poszton világklasszis, még, illetve már Manuel Neuert sem tartják annak a szerkesztők. Négy kollégájával együtt a nemzetközi klasszisok közé sorolta őt, ami visszalépés a legutóbb, fél évvel ezelőtt nyilvánosságra hozott listához képest. Korábban tizenkétszer érdemelte ki a legrangosabb kategóriát, most azonban a nyári teljesítménye miatt leminősítették. A lap szerint az Európa-bajnokságon nem tündökölt, a portugáloktól és a magyaroktól kapott második góloknál kifejezetten hibáztatható volt, de akadtak gyenge teljesítményei a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Ugyanakkor nehéz, kiélezett helyzetekben képes bravúrokra, többször is áthúzza a támadók számításait, és ennek köszönhetően az első helyen maradt a Bundesliga kapusai között.

 

folyamatosan tagja a Bundesliga kapusai között az élmezőnynek
Fotó: Phil Noble/Reuters

 

A második helyre a belga Koen Casteels, a Mönchengladbach kapusa került, őt a svájci Yanni Sommer követi, aki a Borussia Mönchengladbach hálóját védi, és remekelt az Európa-bajnokságon, ezért tudott három helyet előrelépni a télhez képest a harmadik helyre. Ezután érkezünk el a magyar válogatott Gulácsi Péterhez, aki fél éve is a negyedik helyen áll a Kickernél. Róla a lap azt írja, hogy 2017 óta csak egyszer teljesített gyengén az RB Leipzig kapujában, és folyamatosan a ranglista élmezőnyében szerepel. Mr. Reliable néven emlegetik a szerzők, azaz Mr. Megbízható a beceneve, aki nagyszerűen védett a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen is, az Európa-bajnokságon Portugália és Franciaország ellen is, de a németekkel játszott meccsen hibázott. Egy gyenge meccset említ meg vele kapcsolatban a Kicker: az ötödik fordulóban ő is tett azért, hogy a Leipzig 3-2-re kikapjon a Mainztól, így alighanem ezért nem lett dobogós. A nemzetközi klasszis kategóriájába még Stefan Ortega Morano, a Bochom kapusa fért bele a szerkesztőknél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.