Klopp kiosztotta az angol médiát, ezért megvágták az interjúját

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője a vasárnap esti, Leicester elleni bajnoki után fakadt ki újra a sűrű versenynaptár miatt, majd megmondta a magáét az angol futballmérkőzéseket közvetítő tévétársaságoknak. Ezért cserébe a Sky Sports jól megkurtította a német interjúját.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC2020. 11. 24. 9:00
Klopp, Liverpool
epa08778871 Liverpool manager Juergen Klopp reacts during the UEFA Champions League group D match between Liverpool and Midtjylland in Liverpool, Britain, 27 October 2020. EPA/Peter Powell / POOL Fotó: Peter Powell / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool vasárnap este magabiztos teljesítménnyel verte meg 3-0-ra a Leicestert, Jürgen Klopp mégsem maradéktalanul elégedett a mérkőzés után. Nem fiai játékával volt baja, hanem a sűrű versenynaptárral, amely az egyik oka lehet annak, hogy sorra sérülnek meg a csapatok labdarúgói. A német edző szerint a megoldás az lenne, ha az angol futballt közvetítő televíziós csatornák leülnének tárgyalni egymással.

– A Sky Sportsnak és a BT-nek egyeztetnie kell a problémáról, mert ha szerda estét követően szombaton már 12.30-kor újra pályára kell lépnünk, akkor előfordulhat, hogy az idény végére nem marad tizenegy épkézláb játékosunk – figyelmeztetett Klopp.

A Sky riportere erre azt felelte, hogy a klubok korábban aláírták a televíziós közvetítésekkel kapcsolatos szerződéseket. A német tréner keményen visszavágott, amit a csatornánál valószínűleg nem értékeltek, mert a Liverpool vezetőedzőjével készült interjúnak csak egy rövid részletét osztották meg a nagyérdeművel.

– Nagyon dühös leszek, ha valaki ismét a szerződéseket kezdi el emlegetni nekem, mert azokat nem koronavírussal sújtott idényre írták alá. Te arcmaszkban állsz előttem, alkalmazkodtál a helyzethez. Az egész világ megváltozott, amihez mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell, de a műsorszolgáltatókat ez nem érdekli, a közvetítéseket lekötötték, ragaszkodnak hozzá – magyarázta Klopp, majd hozzátette: – Mindenki azt mondja nekem, hogy ez nehéz, de akiknek ez tényleg nehéz, azok a játékosok. A többi csak egy döntés, amit az íróasztal mögött meg kell hozni.

A Liverpool edzője szerint itt az ideje a változtatásnak
Fotó: EPA/Peter Powell

– Bármikor, amikor felszólaltam a témában, azt mondták, hogy csak a Liverpool miatt panaszkodom. Ez nem így van, az összes futballistáról beszélek. Szombaton Gérard Piqué szenvedett komoly térdsérülést, vasárnap pedig aki három meccset játszott az angol válogatottban, miközben más játékosoknak szünetje volt – idézte fel a Liverpool mestere.

– Azt mondják, rotáljunk, de hogyan? Vannak támadóink, akiket még be tudunk állítani, de a többi pozícióba már csak gyerekeket tudunk becserélni.

A Liverpool szerdán 21 órakor az Atalantával méri össze erejét a Bajnokok Ligájában, szombaton 13.30-kor pedig már a Brighton vár rá az angol élvonalban.

– Remegő lábakkal jelenünk majd meg Brightonban. Eszembe jutott már az is, hogy felajánljuk az ellenfélnek a pontokat, mert így csak odamegyünk, és elveszítjük a mérkőzést.

Visszakövetelik az öt cserét

Nem Jürgen Klopp az első angliai vezetőedző, aki felszólalt a sűrű menetrend ellen, korábban Pep Guardiola és Ole Gunnar Solskjær is változtatásokat szorgalmazott. A topcsapatok vezetői azt szeretnék elérni, hogy a Premier League-ben is térjenek vissza az öt cserelehetőséghez.

– Azért kell az utolsó pillanatokig várnunk a cserékkel, mert folyton azon jár az agyunk, hogy bármikor beeshet egy izomsérülés, és a végén kilenc emberrel kell majd befejeznünk a meccset – fogalmazott Klopp.

Pep Guardiola sem elégedett a jelenlegi lebonyolítással
Fotó: EPA/Paul Childs

– Ez így nagyon megterhelő a játékosok számára. Egyszerűen nem értem a Premier League-et és azokat az embereket, akiknek ezekről a dolgokról kell döntést hozniuk – tette hozzá Pep Guardiola.

– Nem értem meg azokat, akik az öt csere ellen szavaztak. Tudom, miért döntöttek így, de ha tesznek egy lépést hátrafelé, és a profi labdarúgók mentális és fizikai egészségét szem előtt tartva gondolkoznak el a dolgon, akkor rájönnek, hogy több pihenésre van szükségük. Gondoskodnunk kell a játékosainkról, hiszen nem volt még ennél megerőltetőbb idényük – hívta fel a figyelmet Solskjær is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.