Klubrekordot állított be a Liverpool, sima Chelsea-siker

A Chelsea és Manchester City könnyedén, a Liverpool nehezen nyert a Premier League 7. fordulójában, de Jürgen Klopp csapata beállított egy szép klubrekordot.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 21:04
Jürgen Klopp, Manchester United, Liverpool
epa08506885 Liverpool's head coach Juergen Klopp reacts prior to the English Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace in Liverpool, Britain, 24 June 2020. EPA/Shaun Botterill/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Shaun Botterill/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszenvedett a Liverpool hazai pályán a West Ham United ellen, ugyanis már a tizedik percben hátrányba került. Jürgen Klopp védőhiánnyal küzd, hiszen Fabinho és Joël Matip is sérült, így ezúttal az újonc Nathaniel Phillips és Joe Gomez kezdett a védelem közepén. Utóbbi hibájából jött össze a WHU gólja: egy beadás után az ellenfélhez fejelte labdát, Pablo Fornals pedig élt a lehetőséggel és gólt szerzett.

A Liverpool ezután kereste a rést a pajzson, de nem nagyon találta, a West Ham jól védekezett. Csakhogy az első félidő hajrájában a vendégek összehoztak egy felesleges tizenegyest a vörösöknek, amelyet Mohamed Szalah gólra váltott a 42. percben. Szünet után hasonló maradt a játék képe, a Liverpool csak erőlködött, de Klopp két cserejátékosa, Xherdan Shaqiri és Diogo Jota szép összjátéka végén, előbbi passzából utóbbi összehozta a győztes gólt a 85. percben. Ezzel a Liverpool már 63 bajnoki óta veretlen az Anfield Roadon, amivel beállította az 1980 óta élő klubrekordot.

A Manchester City szintén csak egy góllal nyert, de jóval könnyebb 1-0-s győzelmet aratott a Sheffield United otthonában Kyle Walker góljával, hiszen Pep Guardiola csapata végig a kezében tartotta az irányítást.

A Chelsea is simán nyert, méghozzá 3-0-ra a Burnley ellen idegenben. Betalált a londoniak két nyári szerzeménye, Hakim Zijes és Timo Werner is, mellettük pedig Kurt Zouma volt eredményes egy szöglet után. Járt a dicséret a Rennes-től igazolt szenegáli kapusnak, Edouard Mendynek is, aki mindhárom eddigi Premier League-meccsét kapott gól nélkül hozta le a Chelsea-ben.

Premier League, 7. forduló

Wolverhampton–Crystal Palace 2-0

Sheffield United–Manchester City 0-1

Burnley–Chelsea 0-3

Liverpool–West Ham United 2-1

Vasárnap

Aston Villa–Southampton 13.00

Newcastle United–Everton 15.00

Manchester United–Arsenal 17.30

Tottenham–Brighton 20.15

Hétfő

Fulham–West Bromwich Albion 18.30

Leeds United–Leicester City 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.