Kulcsár Krisztián: A minszki eredmények tükrözik a magyar sport helyzetét Európában

Az Európa Játékokon mutatott teljesítményt sportáganként kell értékelni, mert más mint egy olimpia – emelte ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Forrás: MTI2019. 07. 04. 19:42
KULCSÁR Krisztián
Kulcsár Krisztiánnak nincs vetélytársa a MOB elnöki posztjáért Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minszki Európa Játékokon elért eredmények alapvetően tükrözik a magyar sport helyzetét és erejét a kontinensen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint.

A sportvezető az M1 Aktuális csatornán csütörtök este azt emelte ki, hogy az Európa Játékokon mutatott teljesítményt sportáganként kell értékelni, mert más mint egy olimpia. Fontos sportágak nem voltak műsoron, mint az úszás, vagy a vívás, ráadásul kontinentális verseny volt.

A négy arany-, hat ezüst-, kilenc bronzéremből a kajakosok és kenusok szállították valamennyi aranyat és öt ezüstöt, amivel Kulcsár szerint ismét bizonyították, hogy a világ talán legjobbjai ebben a sportágban.

„Nem lehet eleget beszélni róluk és méltatni őket” – mondta Kulcsár Krisztián.

A MOB-elnök pozitívumként értékelte, hogy sok más sportágban – birkózás, karate, atlétika, torna, cselgáncs és sportlövészet – sikerült dobogós helyeket gyűjteni, s ezek a sikerek szerinte erőt kell, hogy adjanak ezen sportok képviselőinek a jövőre nézve.

„Összességében félig tele a pohár” – jegyezte meg.

Kulcsár Krisztián a minszki szervezést és lebonyolítást csak dicsérni tudta, az Európa Játékok jövőjével kapcsolatban pedig optimista. Mivel csupán a második Európa Játékok volt a mostani, ezért természetes szerinte, hogy még „keresi a helyét” a viadal a sport világában, ám fontos, hogy négy év múlva Krakkó lesz a házigazda, ami sokat segíthet abban, hogy gyökeret eresszen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.