Lovassy nagy bravúrja

Munkatársunktól
2019. 06. 15. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy négyfős szökevénycsoportból Lovassy Krisztián nyerte meg tegnap a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny harmadik versenynapjának első félszakaszát, a tiszafüredi sprintbefutót, ezzel 2016 – Szalontay Sándor prológon aratott sikere – után jegyezhettünk fel újra magyar szakaszsikert a viadalon. A mezőnnyel érkező lett Krists Neilands megtartotta az összetettben vezetőt megillető sárga trikót.

A délelőtti 115 kilométeres táv után délután a Tiszafüred és Hajdúszoboszló közötti 69 kilométeres etap várt a mezőnyre. A fürdővárosban mezőnyhajrá döntött, amelyet a cseh Alois Kankovsky nyert meg. Neilands a nap végére is maradt az összetett első helyén, a magyar versenyzők közül Fetter Erik a 9., Dina Márton a 10. Ma a „királyetap” következik: a Karcagról induló 138 kilométeres táv a Kékestetőn hegyi befutóval ér véget. Vasárnap a Kecskemét és Székesfehérvár közötti 169 kilométeres szakasszal zárul a Tour de Hongrie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.