Ma este Gulácsiék a Liverpool ellen a Puskás Arénában

Ma a nyolcaddöntős párharcok első két mérkőzésével folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, és az RB Leipzig a Puskás Arénában fogadja a Liverpoolt. A másik meccs is csemege, a Barcelonához a Paris Saint-Germain érkezik.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 7:30
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2020. március 11. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntõjében játszott visszavágó mérkõzésen Lipcsében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány a BL-re abban a tekintetben különös hatással van, hogy Németországban január végén szigorú beutazási korlátozásokat léptettek érvénybe bizonyos országokra, ahol megjelent a vírus gyorsabban terjedő mutációja, így Nagy-Britannia is feketelistára került. Az RB Leipzig pedig hiába kérte, hogy a Liverpool csapatával tegyenek kivételt, a hatóságok nemet mondtak, így a németeknek albérlet után kellett nézniük, s Budapestet választották. De ne gondoljuk, hogy azért, mert és a decemberben érkezett személyében három magyar játékosuk is van, a zárt kapus találkozón nem élvezhetik a magyar közönség támogatását. Ezzel együtt a klub a Facebook-oldalán és a Twitter-csatornáján megváltoztatta a borítóképét, és a mai meccset Gulácsi és Orbán fotójával vezeti fel.

Közzétette: RB Leipzig2021. február 14., vasárnap

A helyszínválasztásnál azonban a logisztikai és anyagi szempontok – természetesen bérleti díjat kellett fizetni – nyilván többet nyomtak a latban. Az mindenesetre tény, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kifejezetten ajánlotta a lipcseieknek a Puskás Arénát, ahol szeptember végén minden igényt kielégítően, akkor még mintegy húszezer néző előtt rendezték meg az európai Szuperkupa-meccset (Bayern München–Sevilla 2-1). Népszerűek is lettünk, csütörtökön az Európa-ligában az osztrák Wolfsberg is a Puskás Arénában fogadja a Tottenhamet (Ausztriába sem engedik be az angolokat), jövő szerdán pedig a BL-ben a Mönchengladbach a Manchester Cityt.

De ennyire ne szaladjunk előre. A Bundesligában második helyen álló RB Leipzig még pénteken a kapujában Gulácsival hazai pályán 2-1-re verte az Augsburgot, Orbán is végig a pályán volt, ám Szoboszlai nevével továbbra is csak a sérültek között találkozhattunk, a lipcsei debütálására még várnunk kell. Gulácsiék a legutóbbi négy tétmeccsüket megnyerték, ugyanakkor a Liverpoolra cudar idők járnak. A Premier League-ben a hatodik, címvédőként egymás után háromszor kikapott, kétszer hazai pályán, nyolcszor vették be a kapuját, s csak két gólt szerzett; szombaton a Leicester vendégeként maradt alul 3-1-re. A Vörösök emberemlékezet óta nem voltak ilyen szétesett állapotban BL-meccs előtt, de Mohamed Szalah leszögezte, hogy ők bajnokok, és ennek szellemében küzdenek a végsőkig. pedig abban bízik, hogy a BL egy másik sorozat, ami felfrissítheti őket, új ingereket hoz, és a mindig izgalmas kieséses szakasz mentálisan pluszenergiákat szabadíthat fel náluk.

– Ha tudásunk legjavát adjuk, nagyon nehéz kilencven perc vár a Liverpoolra – nyilatkozta Gulácsi Péter. – Miután kiderült, hogy nem játszhatunk Lipcsében, hallottuk a lehetséges forgatókönyveket. Ha már nem játszhatunk otthon, örülök, hogy végül Budapestre esett a választás, de a csapat szempontjából jobb lett volna, ha Lipcsében, a saját arénánkban fogadhatjuk a Liverpoolt. Kicsit olyan a mostani helyzet, mintha mindkét együttes idegenbeli találkozóra készülne, ehhez mindkét félnek alkalmazkodnia kell – tette hozzá.

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője a Kossuth rádiónak adott múlt heti nyilatkozatában az angol rivális erejét, nemzetközi rutinját és közelmúltbeli sikerességét méltatta, és kiemelte: nem téveszti őt meg a Liverpool utóbbi hetekben nyújtott gyenge formája.

Ami a másik mai párharcot illeti, a Barcelona a La Ligában a legutóbbi hét meccsét megnyerte, szombaton megszórta az Alavést (5-1), de így is csak a harmadik a tabellán, a Király-kupa elődöntőjének első felvonásán egy hete 2-0-ra kikapott Sevillában, egy körrel korábban pedig kis híján elvérzett Granadában. A PSG a hétvégén a sérült nélkül otthon nehezen nyert 2-1-re a Nice ellen, és a bajnokságban a Lille egy ponttal megelőzi. Alexander-Arnold szavai persze a katalánokra és a franciákra is igazak: a BL kieséses szakaszára mindenki igyekszik felszívni magát.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések. Mai műsor: RB Leipzig–Liverpool 21.00 (tv: M4 Sport), Barcelona–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.