Tótka, a rakéta – nézze meg, hogy születtek a mai magyar érmek!

Csütörtökön három magyar érem született a tokiói olimpián. Tótka Sándor arany-, Csipes Tamara ezüstérmet szerzett kajakban, Rasovszky Kristóf ugyancsak második lett a nyílt vízi úszók tíz kilométeres küzdelmében. Nézze vissza videón mai dobogósaink teljesítményét!

Magyar Nemzet
2021. 08. 05. 12:44
null
Tokio 20210805 kajak kenu verseny Sea Forest versenyhelyszín Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen Tótka Sándor Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kajak egyesek 200 méteres döntőjének rajtjánál úgy lőtt ki, mint egy rakéta, és nem is tudta senki utolérni, nagyon megérdemelt olimpiai bajnoki címet aratott. Nem ő volt az egyetlen magyar a futamban, Csizmadia Kolos kicsivel maradt le a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A női kajak egyesek 500 méteres döntőjében kétszeres címvédőként állt rajthoz, a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is ő volt a szám győztese. Ezúttal sem sok hiányzott neki az éremhez, ám végül negyedik lett. viszont a második helyen ért el a célvonalat, így egyéniben pályafutása első olimpiai érmét szerezte, amelyhez a mindig szigorú édesapja, szöul olimpiai bajnoka, Csipes Ferenc nagy ölelése járt az ezüst mellé.

A nyílt vízi úszók tíz kilométeres versenye közben az is kiderült, hogy egy szörny, legalábbis a franciák a Szörny Rt. című animációs film egyik karakteréhez hasonlították a magyar sportolót, aki a francia ászt is legyőzve második lett. Ezzel Risztov Éva londoni aranya után a második, a férfiak között pedig az első érmünket szerezte az olimpián a szakágban. Némi képzavarral élve: szörnyen jó úszás volt!

Rasovszky díjátadója, a megnyert ezüst öröme:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.