Már együtt készülnek a fradisták, a Vidinél kivárnak

A magyar labdarúgó NB I csapatai egyelőre eltérő stratégiát követnek a koronavírus-járvány alatt – derül ki a Nemzeti Sport összeállításából. (link: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-ujra-a-palyan-igy-keszul-az-ftc-a-fehervar-es-a-kovesd-2756353 . A Ferencváros már Szergej Rebrov vezetőedző irányításával készül, igaz, egyelőre csak hatfős kiscsoportokban. A Fehérvár FC-nél még személyre szabott edzésterv alapján igyekeznek megőrizni erőnlétüket a játékos.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 04. 06. 20:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy jó példát mutatva mindenféle kockázatot kizárjunk – mondta az M4 Sportnak a korábbi 59-szeres válogatott Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere – Ugyanakkor felelősséggel tartozunk a klubnak is, ezért megpróbálunk olyan körülményeket teremteni, s a játékosokat arra felkészíteni, hogy a bajnokság folytatására a lehető legjobb állapotban legyenek. Úgy döntöttünk, kis csoportokban tartunk heti három alkalommal edzést a Népligetben. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb hat játékos van egyszerre, egy időben a pályán, és mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a testhőmérsékletüket. A játékosok otthon öltöznek, onnan érkeznek meg az ötven-hatvan perces edzésre. Mi úgy készülünk, és az a célunk, hogy le tudjuk játszani a hátralévő meccseket.”

A listavezetőt három pont hátránnyal követő (igaz, az FTC-nél két mérkőzéssel többet játszó) Mol Fehérvár FC-nél még nincs közös gyakorlás, ám a hangsúly minden bizonnyal a még szócskán van.

„Egyelőre valamennyi kerettag otthon, egyéni edzésterv alapján készül – mondta el lapunknak Gressó Gergely, a fehérváriak sajtófőnöke. – A futballisták egy hétre előre, napi lebontásban kapják meg a programot, arról egyelőre nincs információ, mikortól változhat a helyzet.” A folytatást(?) a harmadik helyről váró Mezőkövesd Zsóry labdarúgói továbbra is egyénileg végzik az előírt edzésprogramot, de elképzelhető, hogy ez rövidesen változik.

„A játékosok továbbra is a személyre szabott edzésprogramot végzik, de mi is tisztában vagyunk vele, ha folytatódik a bajnokság, előbb-utóbb csapatszinten is gyakorolni kell” – mondta el érdeklődésünkre Tóth László, a kövesdiek szakmai igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.