Marco Rossi Nápolyba küldené Szoboszlait

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát a Calcionapoli24 olasz hírportál kérdezte Szoboszlai Dominikról és a lehetséges átigazolásról. Marco Rossi határozottan állítja, a Napoli ideális választás lenne a 19 éves játékos karrierjében.

2020. 07. 07. 9:42
ROSSI, Marco
Marco Rossi nélkül kell a válogatottnak lejátszani a csütörtöki meccset Fotó: Valda Kalnina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elegancia és kiemelkedő technikai tudás jellemzi a játékát, a szélről indulva tud veszélyes lenni. Kulcspasszokra képes a támadó harmadban. Magas, fizikálisan erős, kellően robbanékony labdarúgó” – dicsérte a kapitány a 19 éves Szoboszlai Dominikot, az osztrák Red Bull Salzburg labdarúgója aki igencsak kapós portéka az átigazolási piacon. A Milan hetek óta ostromolja, a Serie A-n belül a Lazio és a Napoli is szívesen a soraiban tudná a fiatal középpályást. A jelenleg a bajnokság második helyén álló római sasok a valószínűleg távozó szerb középpályás, Szerg Milinkovics-Szavics pótlására szemelték ki a fiatal magyar játékost.

Marco Rossira lecsapott az olasz szaksajtó, a magyar kapitány könnyen el tudja képzelni Szoboszlait az olasz bajnokságban, úgy véli, a Serie A-n belül Nápolyban lenne a legjobb helye. – Ha elfogadja az Olaszországból érkező ajánlatok valamelyikét, akkor tovább fejlődhetne a Serie A-ban, elsősorban a védekezés terén. Salzburgban nagyon magasan, elől játszott, a szélről befelé indulva nyitott területeket a szélső védőknek. A 4-3-3-as taktikai hadrendben univerzális, a támadásban és védekezésben is kulcsszerepet játszó középső középpályás poszt lehetne az övé. olyan csapatban tud igazán érvényesülni, amelyik pozíciós játékot játszik, a támadó futballt helyezi előtérbe. A Napoli stílusa kifejezetten passzol Szoboszlai játékához – nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány a Calcionapoli24 olasz hírportálnak.

Hétfőn a labdarúgó ügynöke, Esterházy Mátyás a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a védence fantasztikus teljesítményt nyújtott a járvány utáni időszakban, nem véletlenül választották meg az osztrák bajnokság legjobb játékosának, Szoboszlai piaci értéke 30 millió euró körül mozog.

Már csak az a kérdés, ki fogja ezt a pénzt kifizetni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.