Megindult a bérlavina az NB I-ben

Elsőként a DVTK állapodott meg az alkalmazottaival fizetéscsökkentésről a labdarúgó NB I-ben. A menedzsment, a szakmai stáb és a játékoskeret tagjai a mai naptól 30 százalékkal kapnak kevesebb pénzt, a klub többi alkalmazottjával szociális szempontokat figyelembe véve egyeztetnek. Informácóink szerint hamarosan – nem kizárt, hogy még a nap folyamán – a többi klub is követi a diósgyőriek példáját.

2020. 04. 01. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva a DVTK menedzsmentje pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott – olvasható a klub honlapján. A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését.

Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is.

– A döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt – nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – Az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsuk sportolóinkat és dolgozóinkat. Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében. Köszönöm a dolgozóinknak, a játékosainknak és a szakmai stábnak, hogy a DVTK hosszú távú működését szem előtt tartva hozták meg döntésüket!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.