A Mercedes és Hamilton az élen kezd a Spanyol Nagydíjon

Visszaállt a világ rendje: ismét Lewis Hamilton indulhat az első rajthelyről a Formula–1 soros versenyén. Ő volt a leggyorsabb a Spanyol Nagydíj időmérőjén Barcelonában, mögötte csapattársa, Valtteri Bottas zárta a második helyen a kvalifikációt. A Mercedes autóit Max Verstappen (Red Bull) követi, aki egy hete megtörte Hamilton hegemóniáját, a jelek szerint valószínűleg csak átmenetileg.

Magyar Nemzet
2020. 08. 15. 17:02
HAMILTON, Lewis
Montmelo, 2020. augusztus 15. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának idõmérõ edzésén a montmelói pályán 2020. augusztus 15-én. A futamot augusztus 16-án rendezik. MTI/EPA/Reuters/Albert Gea Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes két pilótája , és Valtteri Bottas végzett az élen mindhárom szabadedzésen, s hiába zárkózott folyamatosan a végig harmadikként záró az időmérő legnagyobb kérdése az volt, Hamilton vagy Bottas tudja-e megszerezni a pole pozíciót. A hármas mögött pedig nagy csata dúlt, hiszen a Racing Point, a McLaren, a Ferrari és a Renault végig közel volt egymáshoz. Az időmérő abból a szempontból is érdekes volt, hogy a hírek szerint az idén ez az utolsó, amelyen a csapatok még alkalmazhatják az extra teljesítményt nyújtó motorbeállításokat.

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Formula–1 világbajnokság Spanyol Nagydíjának időmérő edzésén
Fotó: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Az első szakaszban Hamilton állt az élre 1:17.037-es idővel, amit később 1:16.872-re javított, mögötte azonban nem a csapattársa, hanem a pozitív koronavírustesztje miatt két nagydíj kihagyása után visszatérő Sergio Pérez, illetve Max Verstappen zárt. Bottas így egészen a negyedik helyig csúszott hátra, s nem sokkal előzte meg az ötödik Charles Leclerc-t.

Következett a második szakasz, amelyben mindenki a lágy gumikon hagyta el a garázst, az első helyet Hamilton foglalta el 1:16.013-mal, mögötte Bottas, Verstappen, Sainz, Leclerc, Pérez, Stroll, Norris, Albon és Ricciardo állt továbbjutó helyen az első köröket követően.

A harmadik szakaszban is Hamilton nyitott az élen 1:15.584-es körrel, azonban 59 ezredes előnye azt sejtette, komoly csata alakulhat még ki a pole-ért a két Mercedes-versenyző között. Harmadikként Verstappen érkezett, majd Pérez, Stroll, Norris, Leclerc, Albon, Sainz és Gasly sorakozott az első az első köröket követően.

Végül az „ezüstnyilak” versenyzői nem tudtak faragni az idejükön, aminek értelmében Hamilton pályafutása 92. pole pozícióját szerezte meg, Bottas végzett másodikként, a harmadik rajtkocka Verstappené lesz, aki egy hete megtörte a német istálló hegemóniáját. A futam vasárnap 15.10 órakor kezdődik a Spanyol Nagydíjon.

A Spanyol Nagydíj rajtsorrendje

1. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

2. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Sergio Perez (mexikói, Racing Point)

3. sor:

Lance Stroll (kanadai, Racing Point)

Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)

4. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)

Lando Norris (brit, McLaren)

5. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Pierre Gasly (francia, Toro Rosso)

6. sor:

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

7. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

8. sor:

Esteban Ocon (francia, Renault)

Kevin Magnussen (dán, Haas)

9. sor:

Romain Grosjean (francia, Haas)

George Russell (brit, Williams)

10. sor:

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.