Messi feleannyi fizetésért, újabb öt évig marad Barcelonában

Vége a bizonytalanságnak, spanyolországi hírek szerint Lionel Messi megegyezett a Barcelonával a június 30-án lejárt szerződése meghosszabbításáról. Nem a pénzen múlt a maradása, ugyanis az argentin klasszis vállalta a fizetése megfelezését, így cirka 105 millió forintról mondott le hetente. A hivatalos bejelentés július végére várható.

Magyar Nemzet
2021. 07. 14. 17:23
Paris Saint Germain vs FC Barcelona
epa09066540 Barcelona's Lionel Messi reacts during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between PSG and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 10 March 2021. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol Daily Mail spanyolországi sajtóhírekre hivatkozva írta meg, hogy elfogadta a Barcelona szerződéshosszabbítási ajánlatát. A részleteket is tudni vélik, melyek szerint a hatszoros aranylabdás további öt évig szolgálja a katalán csapatot, és ezentúl feleannyi fizetésért futballozik majd.

A Daily Mail szerint az argentin labdarúgó eddig hetente 500 ezer fontot keresett, és belement az összeg 250 ezer fontra (mintegy 105 millió forintra) való csökkentésébe, tekintettel a klub rossz anyagi helyzetére, amelyet a koronavírus-járvány tovább súlyosbított.

A szerződést egyelőre nem írták alá, szóbeli megállapodást kötöttek a felek, de a spanyol média szerint ezek után nem valószínű, hogy bármi meghiúsíthatná, hogy Messi abban a csapatban folytassa, amelyben immáron 21 éve, megszakítás nélkül játszik. A szerződés aláírása július végén várható, mivel a klasszis jelenleg a szabadságát tölti Argentínában, miután a válogatottal a múlt héten megnyerte a Copa Américát.

Korábbi hírek szerint Messi két éven belül az Egyesült Államokba szerződött volna az Inter Miami csapatához, és a Marca szerint ugyan az új szerződéssel a 34 éves támadó egészen 39 éves koráig a Barcelona labdarúgója marad, de továbbra sem kizárt, hogy néhány év múlva az Egyesült Államokban köt ki, a katalánokat pedig nagykövetként szolgálja tovább.

Ma délelőtt írtuk meg, hogy Messi egyik legfőbb kérője, a Paris Saint-Germain kiszállt az érte folytatott harcból. A jelek szerint nem véletlenül.

Messi a legutóbbi idényben 47 meccsen 38 gólt ért el klubjában, amelyben összességében 778 találkozón 672-szer talált be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.