Kilenc emberrel egyenlített a Bp. Honvéd a Mezőkövesd ellen

A Bp. Honvéd több mint hetven percen át emberhátrányban játszott a Mezőkövesd ellen, mégsem kapott ki a közepes színvonalú mérkőzésen a labdarúgó NB I 9. fordulójában. A kispestiek egyébként kilenc emberrel harcolták az egyenlítést jelentő tizenegyest, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 19:02
null
Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A maga szempontjából borzalmas sorozattal a háta mögött érkezett a Bp. Honvéd elleni mérkőzésre a Mezőkövesd. A csapat a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, tehát roppant messze került attól a formától, amellyel tavaly ilyenkor az NB I mezőnyének a legkellemesebb teljesítményével rukkolt elő.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője úgy gondolta, ha csapata a Budapest Honvéd ellen meg tudja ismételni a múlt heti teljesítményét, akkor a győzelem megszerzésére is lehet esélyük.

– Sajnos nem vagyunk jó szériában, hiszen zsinórban négyszer kikaptunk, ettől függetlenül úgy gondolom, a Mol Fehérvár elleni mérkőzésen a vereség ellenére jól játszottunk. Azon a találkozón már olyan teljesítményt nyújtottunk, ami a tavalyira emlékeztetett, ez mindenképpen pozitívum. Az a véleményem, jó úton járunk, és ha ezen haladunk tovább, újra sikeresek lehetünk Az biztos, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk, hiszen ellenfelünk masszív és fegyelmezett csapat, a keretében kiváló rutinos és fiatal tehetséges játékosok egyaránt megtalálhatók. Tavaly a kupadöntővel együtt négyszer találkoztunk, és minden találkozó szoros küzdelmet hozott, mind a négy alkalommal egy gól döntött; most is hasonlóra számítok. Azt megígérhetem, hogy alaposan fel fogunk készülni a mérkőzésre, szeretnénk megszerezni a három pontot. Az önbizalmunknak nagyon jót tenne a győzelem, és szeretnénk szurkolóinkat is megörvendeztetni, ezért még nagyobb motivációval lépünk pályára – emelte ki Kuttor Attila a borsodiak weboldalán.

A Bp. Honvédot újra a koronavírus-fertőzésen átesett Bódog Tamás irányíthatta a kispadról.

– Örülök, hogy visszatérhetek, rossz volt a bezártság és az, hogy nem lehettem a csapat mellett. Pillanatnyilag nem az a kérdés, ki kapja el a vírust, hanem az, hogy mikor. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy hiába a sok hiányzó, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Jó csapattal találkozunk, a helyezésük nem tükrözi az erősségüket, nem véletlen, hogy az előző szezonban is a tabella elején voltak. Támadó felfogású Mezőkövesdre számítok, amely nyerni szeretne, de bízom benne, hogy a nehézségek ellenére is eredményesek leszünk – mondta Bódog Tamás a kispestiek honlapjának.

A két csapat még sohasem játszott egymással gól nélküli döntetlent. A hagyományt elsőként a kispesti Tamás Krisztián akarta folytatni, már a 4. percben némi szerencsével gólt szerezhetett volna, ám 8 méterről a jobb kapufa és a léc találkozását találta el, nem egészen negyedóra múlva pedig Besirovic lábát kapta telibe egy nagyon rossz ütemű becsúszással. A mezőkövesdi futballista az esetet megúszta ápolással, Tamás viszont piros lapot kapott, aminek a jogosságát még ő sem vitatta.

Ettől fogva érthetően a Mezőkövesd próbálta irányítani a mérkőzést, amely nem sok említésre méltó eseményt hozott, egészen a 62. percig. Akkor Vutov jól játszotta be a labdát az üresbe keresztbefutó Berecznek, aki 7 méterről jobbal Tujvel mellett a jobb alsó sarokba perdített – 0-1.

 

 

A vendégek mindössze öt percig örülhettek, mert Lászlót buktatta Lakveheliani a 16-oson belül, majd háromperces huzavona és ápolás után Hidi Petrik gólra is váltotta a tizenegyest – 1-1. Érdekesség, hogy a kispestiek ekkor kilencen voltak, mert Szabó Alex sérülés miatt lejött a pályáról, és még senki sem jött be helyette.

 

 

Ezután a létszámhátrányban futballozó kispestiek játszottak fölényben, a vendégek hiába próbáltak meg dominálni, helyzet pedig nem akadt egyik oldalon sem. Így egy nagyon közepes színvonalú mérkőzésen döntetlen lett a végeredmény.

 

NB I, 9. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–ZTE 1-2 (1-1), Pancho Aréna, 789 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Mance (13.), illetve Lesjak (19.), Szánthó (53.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 1-1 (0-0) Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1582 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Hidi (11-esből 69.), illetve Berecz (61.)

Mol Fehérvár–Ferencváros 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Budafok–Paks 14.05 (tv: M4 Sport+)

Újpest–MTK 16.00 (tv: M4 Sport)

Kisvárda–Diósgyőr 18.30 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.