Mourinho a riporternek: Nem érdemli meg, hogy válaszoljak

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el az angol labdarúgó-élvonalban a Tottenham Hotspur, amelyet a huszonkettedik forduló csütörtöki zárómérkőzésén a Chelsea 1-0-ra győzött le. José Mourinho Andre Marriner játékvezetői tevékenységével nem volt megelégedve, a mellőzött Gareth Bale-lel kapcsolatban pedig inkább meg sem akart szólalni.

Magyar Nemzet
2021. 02. 05. 12:36
José Mourinho, Tottenham
Mourinho irányította csapat először kapott ki hazai pályán zsinórban kétszer Fotó: EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szürkénél is szürkébb teljesítményt nyújt nélkül a Tottenham. Az angol támadót bokasérülés miatt a Liverpool elleni rangadó félidejében kellett lecserélni, amelyet aztán el is veszített a csapata. A Spurs azóta újabb két mérkőzést bukott el, köztük csütörtök este a Chelsea-vel szembeni hazai bajnokit – a sorozatban elszenvedett két hazai vereség negatív rekord José Mourinho edzői pályafutása alatt.

A csalódást követő eredmények ellenére a portugál mester egységesnek látja csapatát, de mint mondta, nincsenek könnyű helyzetben, hiszen Kane mellett Dele Alli és Giovani Lo Celso is sérült.

– Vereségek és sérülések esetén nem mindig lehet csapategységet felfedezni. Akkor persze egyértelműen látszik, amikor szárnyal a csapat, és minden meccset megnyer. A nehéz pillanatok ellenére én a második félidőben láttam az egységet – magyarázta Mourinho, majd a sérülésekről is beszélt. – Nincs elég játékosunk, hogy rotálni tudjunk, így a meccsek végére már a kimerültség jelei mutatkoznak rajtuk. Felhalmozódtak a mérkőzések, kevesen kapnak lehetőséget rá, hogy pihenjenek.

A sok hiányzó ellenére a Real Madridtól kölcsönben lévő Gareth Bale ez alkalommal sem kapott játéklehetőséget a Spursnél. Az újságírók ezzel kapcsolatban érdeklődtek José Mourinhótól, aki régi önmagát idézve igencsak rövidre zárta a kérdést.

– Jó kérdés. De maga nem érdemli meg, hogy tudja a választ – jelentette ki.

Mourinho irányította csapat először kapott ki hazai pályán zsinórban kétszer
Fotó: EPA/Neil Hall

A Tottenham vezetőedzője a kékek elleni vereséget követően nem volt megelégedve Andre Marriner bírói ténykedésével. A játékvezető Eric Dier hibája után tizenegyest ítélt meg a vendégeknek, Jorginho pedig értékesítette is azt, ezzel a góllal nyerte meg a derbit a Chelsea.

– A Premier League egyik legjobb játékvezetőjének tartom, csodálom őt. Úgy hiszem, vagyok olyan pozícióban, hogy elmondjam neki, nem tetszett a teljesítménye.

A másik oldalon, a Chelsea-t irányító Thomas Tuchelnek van oka az örömre, hiszen kinevezése óta még nem kapott ki együttese, három bajnokin két győzelem a mérlege, ráadásul ezeken a mérkőzéseket kapott gól nélkül hozta le a csapat.

– A támadások befejezésekor pontatlanok voltunk, így nem tudtunk kétgólos előnyt kiépíteni, és lezárni a meccset. Emiatt kicsit nehéz volt a második félidő. Ha dominál a csapat egy mérkőzésen, de nem tudja megszerezni a második találatot, akkor megesik, hogy szenved egy kicsit. Mi fizikailag és mentálisan is fel voltunk erre készülve, szóval elképesztően boldog vagyok. Remekül védekeztünk – foglalta össze a német edző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.