Megütötte a rovott múltú román edző a magyar játékost

A sepsiszentgyörgyi futballcsapat legutóbbi gyenge eredményei nem múltak el következmények nélkül. A Sepsi OSK vezetőedzője, Leo Grozavu és Fülöp Loránd konfliktusba keveredett, sajtóhírek szerint a szakvezető hétfőn rátámadt a játékosra. Diószegi László, a háromszéki klub elnöke közölte, pénteken vezetőségi tanácsülésen tárgyalnak a kialakult helyzetről – számolt be a fejleményekről szerda délután a Székelyhon.ro portál. 

Forrás: szekelyhon.ro2020. 07. 08. 18:07
null
A korábbi Fradi-játékos remek csapatot rakott össze Háromszéken Forrás: Sepsi OSK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sepsi OSK küldöttsége ezekben a napokban Jászvásáron tartózkodik, ahol csütörtökön este hét órától a házigazda Polival mérkőzik meg a Román Kupa elődöntőjének visszavágóján, miután a két héttel ezelőtti első találkozón fölényesen, 5-1-re diadalmaskodott – olvasható a Székelyhon.ro cikkében. A sepsiszentgyörgyiek tehát nagyon közel vannak a döntőbe jutástól, a bajnokságban azonban nehéz helyzetbe kerültek, mivel a legutóbbi két idegenbeli meccsüket, az Academica Clinceni (0-1) és vasárnap a jászvásári Poli (1-3) ellen elveszítették, emiatt alig három pontra kerültek a kiesőzónától. A gyenge eredmények miatt úgy tűnik, hogy a keretben feszültség alakult ki, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a csapat hétfői ebédje közben Leo Grozavu vezetőedző és a középpályás, Fülöp Loránd konfliktusba keveredett egymással, sajtóhírek szerint pedig az eset a szóváltás mellett tettlegességig is fajult, a tréner rátámadt a Puskás Akadémiától kölcsönben szereplő 22 éves játékosra.

A történtek után a csapat labdarúgói felháborodtak, és csak nehezen tudták megállítani őket, hogy ne jelentsék az esetet a rendőrségen. A Székelyhon.ro portál megkeresésére Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke elmondta, a csapat pénteken reggel érkezik haza Jászvásárról, és akkor fognak beszélni az edzővel és a játékosokkal a történtekről.

„Sokféle információt hallottam az esetről, ki kell derítenünk, hogy pontosan mi történt, addig nem tudunk döntéseket hozni. Péntekre vezetőségi tanácsülést fogok összehívni, és meghallgatjuk mindenkinek a véleményét. Előbb le kell játszanunk a nagyon fontos csütörtöki kupaelődöntő visszavágóját, mert ha szerdán elutazunk Jászvásárra, és kiderítjük, mi történt valójában, a kupameccsünknek annyi” – nyilatkozta Diószegi László.

Az elnök hangsúlyozta, ebben az időszakban a csapatnak nyugalomra lett volna szüksége, hogy minél jobban koncentráljanak, és ez az incidensnek egyáltalán nem kellett volna megtörténnie, mivel könnyen megtörheti a játékosokat.

„Nagyon sajnálom a kialakult helyzetet, amióta meghallottam a történteket, egy perc nyugalmam sincs, mert az ilyen balhéknak nincs helyük a labdarúgásban, főleg a mi klubunknál. Jól meg kell gondolnunk, hogyan folytatjuk tovább, mert ha ténylegesen tettlegességig fajult a vita, akkor nagyon komoly esetről beszélünk, de még ha enyhébb is volt az incidens, akkor is büntetéseket kell kiszabnunk” – közölte Diószegi László.

A Székelyhon.ro megjegyzi, hogy Leo Grozavu edzői pályafutása során nem ez volt az első eset, amikor összetűzésbe keveredett a játékosaival. Még 2017-ben, amikor az FC Botoșani edzője volt, az Astra Giurgiu elleni bajnoki mérkőzés közben megütötte a kispadon ülő Cătălin Golofcát, akit a találkozó első félidejében küldött pályára, majd a végén lecserélte, mivel elégedetlen volt a teljesítményével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.