Nagykövetté nevezték ki az olimpiai bajnok Hegedüs Csabát

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) pénteken délelőtt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) új csepeli létesítményében tartotta meg a 2020-as évi rendes közgyűlését. A sportcsarnokban felavatták a nevelőműhely kétszeres olimpiai bajnok névadójáról készült emléktáblát.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Birkózószövetség2020. 09. 18. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a MOB elnöke és sportigazgatója, Kulcsár Krisztián, valamint Fábián László. A küldöttek elfogadták a különböző szakbizottságok beszámolóit, s többek között kiderült, hogy az MBSZ közel 64 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi, sportszakmai szempontból is rendkívül sikeres, utánpótlás- és felnőtt szinten egyaránt világ- és Európa-bajnoki címeket, érmeket hozó esztendőt.

A sportcsarnokban leleplezték a nevelőműhely névadója, a kéátszeres olimpiai bajnok Kozma István emléktábláját
Fotó: Magyar Birkózószövetség/Róth Tamás

A közgyűlést követően bemutatták a KIMBA szakmai koncepcióját Németh Szilárd, a szövetség elnöke és elődje, és Hegedüs Csaba közreműködésével. Utóbbi, a 100. magyar olimpiai arany megszerzője (1972, München) az akadémia nagykövete és szakmai tanácsadója lett. Ez is jelzi, hogy a mai magyar birkózást a széthúzás helyett az összefogás uralja a múltból tanulva, a jelen és a jövő sikerei érdekében. „Gondolkodó, egészséges értékrendű birkózókat szeretnénk nevelni. Olyanokat, akik küzdeni akarnak és tudnak, a legjobbak lennének úgy, hogy közben jó emberekké egyaránt válnak. Mindezért olyan vezetők állnak az akadémia élére, akikre méltán lehetünk büszkék, s felnézhet rájuk a jövő generációja” – fogalmazott Németh Szilárd.

A közgyűlés résztvevői
Fotó: Magyar Birkózószövetség/Róth Tamás

A KIMBA vezetői, munkatársai a következők lettek: Hegedüs Csaba nagykövet, szakmai tanácsadó; Bacsa Ferenc tehetségkiválasztásért felelős szakmai tanácsadó; Bácsi Péter szakmai igazgató; Németh Iván sportszakmai operatív menedzser; Fodor Zoltán és Cifferszky Ákos kötöttfogású szakágvezető; Gulyás István szabadfogású szakágvezető; Ritter Diletta női szakágvezető; Matthews Evelin sportszakmai asszisztens.

A szabadfogás felzárkóztatásának érdekében az MBSZ arra törekszik, hogy a fogásnem egyik nagyhatalmából, az Egyesült Államokból szerződtessen trénert, s az sem lenne meglepő, ha a jövő évi tokiói olimpiára készülő klasszisok némelyike a játékok után a KIMBA-n folytatná a pályafutását edzőként. Hegedüs Csaba leszögezte, hogy ez lehet majd a világ legeredményesebb sportági akadémiája, felhívta ugyanakkor a figyelmet: „A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni!”

Szombat fél tizenegytől ugyanitt, a KIMBA új sportcsarnokában zajlik a női, kötött- és szabadfogású felnőtt országos bajnokság, amelyre több mint kétszáz nevezés érkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.