Négyszáz szurkoló, kerti parti, felelőtlen asszony, vízipipa

A Franciaországban és Sevillában is megszegték a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályokat. Strasbourgban négyszázan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen, Sevillában négy játékos közösen kerti partin vigasztalódott.

Magyar Nemzet
2020. 05. 25. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban a L'Équipe sportnapilap internetes oldala – több portálhoz hasonlóan – beszámolt arról, hogy közel 400 ember látogatott ki a Neuhof és a Hautepierre rivális kerületek közötti találkozóra. A meccset pénteken a Facebookon hirdették meg, és a Poteries-negyedben lévő Paco-Mateo sportpályán a csapatokon kívül több százan jelentek meg.

Az országban jelenleg a tíz főnél nagyobb csoportok találkozása nyilvános helyen már önmagában tiltott, független bármilyen eseménytől.

A rendőrség későn értesült a meccsről, majd a helyszínre érve szétoszlatta a tömeget, amelyből viszont senkit nem büntettek meg.

A mérkőzésről készített képeket és videót látva – amelyen jól látszik, hogy a nézők szűk helyen csoportosultak, majd bajnoki fiesztát idézve a pályára is szaladtak – az interneten több ezren fejezték ki felháborodásukat. Virológus szakértők közben figyelmeztettek, hogy az ilyen jellegű, felelőtlen magatartás valóságos vírusbombát jelent. A futball iránti vágy ezek szerint erősebb a félelemnél.

A város képviseletében Serge Oehler sportért felelős tisztviselő kijelentette: nagyon szigorúan fogják kivizsgálni az esetet, a környéken felszerelt kamerák segítségével pedig igyekeznek beazonosítani a szervezőket, akik komoly büntetésre számíthatnak.

BANEGA FELESÉGE BUKTATTA LE A MULATOZÓKAT

Figyelmeztették a Sevilla négy labdarúgóját, mert az érvényben lévő tiltások ellenére tíz főnél nagyobb összejövetelen vettek részt. Az andalúz együttesből az argentin Ever Banega, Lucas Ocampos és Franco Vázquez, valamint a holland csatár, Luuk de Jong további nyolc személy társaságában kerti partin vett részt, ráadásul a Banega felesége által közzétett fotón egy vízipipa is látható. Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem engedélyezett tíz főnél nagyobb csoportok gyülekezése.

„A játékosok példaképek a társadalom számára, így óvatosnak kellene lenniük” – jelentette ki Javier Tebas ligaelnök. – Felhívok minden labdarúgót, hogy kerüljék a hasonló viselkedést. Elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen sok ember munkája a tét.”

A bajnoki küzdelmeket március 12-én állították le az országban, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban lehet folytatni a bajnokságot. Az újraindulásnak még nincs pontos időpontja – noha a tervek szerint június 11-én épp a Real Betis és a Sevilla városi rangadójával indulhatna újra a La Liga –, jelenleg az élvonalbeli csapatok kiscsoportos tréningeket végezhetnek.

A Sevilla közösségi oldalán a játékosok elnézést kértek viselkedésükért. Az nem derült ki, hogy vár-e fegyelmi eljárás rájuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.