Négyszeres Tour de France-győztes is érkezhet Magyarországra

Egyre népszerűbb Magyarország országúti kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie, amelyre a négyszeres Tour de France-győztes sztár, Chris Froome új csapata is beadta a nevezését. Ezzel a rajtlistán már négy alakulat szerepel, amelyek a legmagasabb kategóriát képviselik, azaz a World Tour-versenyeken indulnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 14. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Israel Start-Up Nation is jelezte indulási szándékát az idei Tour de Hongrie-n, és az izraeli csapat már visszatérő résztvevője a magyar kerékpáros körversenynek, amelyen már akkor indult, amikor még csak harmadik kategóriás, úgynevezett kontinentális alakulatnak számított. Tavaly azonban már elitcsapatként, World Tour-együttesként érkezett Magyarországra az Israel Start-Up Nation, amely idén újabb szintet ugrott, hiszen a sportág történetének egyik legjobbja, Chris Froome hozzájuk igazolt.

A brit versenyző négyszeres Tour de France-, kétszeres Vuelta a Espana- és egyszeres Giro d'Italia-győztes, az olimpiákról pedig két bronzérme van. Elviekben akár Froome is Magyarországra érkezhet a 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre, amelyre május 12. és 16. között kerül sor. A 35 éves sztár mellett is hemzsegnek a kiváló bringások az Israel Start-Up Nationben, amelyhez 17 ország 32 kerekese tartozik, köztük olyan klasszisok, mint a német Andre Greipel és az ír Dan Martin.

Az izraeli csapat korábban kiválóan szerepelt a Tour de Hongrie-n, hiszen a 2016-os viadalon Mihkel Räim, 2019-ben pedig Krists Neilands győzött a csapat színeiben. Az Israel Start-Up Nation előtt az elitbe tartozó gárdák közül a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo és az ausztrál GreenEDGE Cycling nevezett az idei magyar körversenyre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.