Nehéz, de nem verhetetlen ellenfelek

A MOL Fehérvár idegenben, a Debrecen és a Bp. Honvéd pályaválasztóként kezdi meg szereplését a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében.

Magyar Nemzet
2019. 07. 11. 15:54
null
A fehérváriak szerdán már Podgoricában edzettek Forrás: Molvidi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy jó magyar vonatkozású hírről máris be tudunk számolni a labdarúgó Európa-ligából: a horvát Hajduk Split 2-0-ra nyert kedden este a máltai Gzira vendégeként a selejtezők első fordulójában, a magyar válogatott Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, az első félidő végén büntetőt hibázott, de a bal kapufáról kipattanó labdát már a hálóba továbbította, majd a 67. percben lecserélték. Okkal bízhatunk benne, hogy csütörtökön a magyar csapatok hasonló rajtot vesznek a sorozatban, bár biztosan nem kapják majd ajándékba a sikert, a jövő heti visszavágókon pedig a továbbjutást.

Papíron a legkönnyebb a Mol Fehérvár helyzete, a montenegrói bajnokságban bronzérmes FK Zeta nem világverő együttes, tavaly öt év után tért vissza a nemzetközi porondra, de már az első körben búcsúzott.

A papírforma alapján a Debrecennek is illene továbbjutnia, de az albán ezüstérmes, a Kukesi okozhat kellemetlen pillanatokat a magyar bronzérmesnek. A rivális az elmúlt hat idényben folyamatosan szerepelt a nemzetközi sorozatokban, így kiemeltként várta a sorsolást, ráadásul egy éve a BL-ből rajtolva a selejtező harmadik köréig jutott. A Loki három év után tér vissza az európai porondra, és nem számíthat egyik legjobbjára, a bokasérüléssel bajlódó Bódi Ádámra.

– Öt meccsét láttam a Kukesinek, de azokon nem szerepeltek az új igazolásai – mondta Herczeg András vezetőedző. – Persze azt szeretnénk, ha a mi játékunk érvényesülne és az albánok alkalmazkodnának, de nehéz mecc­s­re számítok. Az a legfontosabb, hogy merjünk futballozni, ugyanakkor ne kapjunk gólt. Muszáj továbbjutnunk, hogy életben tartsuk a városban újra éledező futballhangulatot, úgy tudjuk, sokan jönnek ki a meccsre.

A fehérváriak szerdán már Podgoricában edzettek
Fotó: Molvidi.hu

A legnehezebb feladat a Budapest Honvédnak jutott, amely a hétszeres bajnok Zalgiris Vilnius csapatával csap össze, a litván együttes tavaly a harmadik körig menetelt az El-selejtezőben. Litvániában javában zajlik a bajnokság, a Zalgiris pedig sorozatban öt sikernél tart, s 17 forduló után két pont hátránnyal második a Suduva mögött. A kispesti együttes szerdán két új érkezőt is bemutatott, az egyik a több klubból is jól ismert Egerszegi Tamás, a másik pedig az ukrán Vladislav Kulacs, aki a Sahtar Donyecktől érkezett.

– Szép helyen, remek körülmények között készülhettünk – mondta a klub honlapjának Giuseppe Sannino vezetőedző. – Hihetetlenül összetartó brigád kezd kialakulni, mindenki kiadja magából a maximumot, ha az élet igazságos, akkor ebből valami nagyon jónak kell majd kijönnie.

Európa-liga, selejtezők, 1. kör: Debrecen–FK Kukesi (albán) Nagyerdei-stadion, 19.00 (M4 Sport), FK Zeta Podgorica-MOL Fehérvár Podgorica, 20.30 (Duna World), Bp. Honvéd–Zalgiris Kaunas (litván) Illovszky-stadion, 21.00 (M4 Sport). A visszavágókat július 18-án játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.