Nem csak Gulácsi és Orbán játszhat BL-meccset a Puskás Arénában

A beutazási korlátozások miatt nem tudja hazai pályán fogadni a Lipcse a Liverpoolt és az Atlético Madrid a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A budapesti Puskás Aréna megoldást kínálhat a sztárcsapatnak, a budapesti helyszín minden szempontból alkalmas lehet a mérkőzések lebonyolítására.

Forrás: NSO2021. 02. 06. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet: jelenleg Németországba és Spanyolországba sem lehet beutazni Nagy-Britanniából, és mivel sem a német, sem a spanyol kormány nem kíván kivételezni az angol labdarúgócsapatokkal, ezért várhatóan új helyszínt kell keresni a február 16-ra kiírt RB Leipzig–Liverpool és a február 23-i Atlético Madrid–Chelsea mérkőzéseknek a Bajnok Ligája nyolcaddöntőjében.

legutóbb az Izland elleni Eb-pótselejtezőn védett Budapesten
Fotó: Phil Noble/Reuters

A Leipzig–Liverpool meccs kapcsán felvetődött a budapesti Puskás Aréna is lehetséges helyszínként, tegnap pedig több francia forrás is arról számolt be, hogy akár az Atlético–Chelsea meccs is Budapestre kerülhet.

A Sofoot.com egy spanyol újságírót idéz: Antonio Ruiz egy sportműsorban elmondta, hogy az ibériai parlament beutazási korlátozása alól nem képezhetnek kivételt a labdarúgócsapatok, ezért az Atlético már vizsgálja, hol tudnák megrendezni a találkozót. Ruiz szerint a Monacói Hercegséggel és Magyarországgal kezdődtek egyeztetések, tehát a II. Lajos Stadion vagy a Puskás Aréna jöhet szóba póthelyszínként.

A portál megemlíti, hogy a portugáliai szabályozások miatt az Európa-ligában a Benfica–Arsenal mérkőzés helyszíne is kérdésessé válhat. Ugyanakkor február 17. után több országban enyhíthetnek a korlátozásokon (Németországban február 17-ig van érvényben a jelenlegi szabályozás), így a február 18-ra kisorsolt, következő Európa-liga-forduló előtt a helyzet még változhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.