Nem pörlekedik többet egymással Neymar és a Barcelona

Lezárult a négy éve tartó pereskedés Neymar és a spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona labdarúgóklub között.

Forrás: MTI2021. 07. 26. 21:11
Barcelona, Neymar
Neymar a francia PSG és a brazil válogatott sztárja nem csak a focit szereti Fotó: MTI/EPA

Lezárult a négy éve tartó pereskedés Neymar és a spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona labdarúgóklub között.

A Barcelona hétfői közleményében úgy fogalmazott, peren kívül megegyezett korábbi játékosával, ezzel lezártnak tekinti az ügyet. A megegyezés részleteit nem közölték.

A brazil támadó – aki 2017-ben 222 millió euró ellenében szerződött Barcelonából a Paris Saint-Germainhez – azért fordult bírósághoz, mert meglátása szerint a katalán klub 43,6 millió euró (15,7 milliárd forint) bónusszal tartozott neki. A pénzre azért tartott igényt, mert 2016-ban új, ötéves szerződést írt alá a spanyolokkal. Az ügyben eljáró bíró ugyanakkor tavaly júniusban a klub javára ítélt meg 6,7 millió eurót (2,4 milliárd forintot).

2013 és 2017 között 186 mérkőzésen 105 gólt szerzett a katalán egyesület színeiben, a csapat ebben az időszakban a Bajnokok Ligáját egyszer, a spanyol bajnokságot kétszer nyerte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.