Nőttek az esélyeink a belgák ellen

Az első számú belga teniszező, David Goffin kihagyja a március 6-7-én esedékes magyar válogatott elleni Davis-kupa mérkőzést. Ugyan Köves Gábor szövetségi kapitány óvatosan fogalmaz az esélyekkel kapcsolatban, de ne hallgassuk el, hogy nálunk két top 100-as teniszező, Fucsovics Márton és Balázs Attila is rendelkezésre áll, a belgáknál pedig egy sem.

2020. 02. 25. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Goffin nem jön Debrecenbe, a világranglista 10. helyén álló belga játékos kihagyja a magyar válogatott elleni Davis-kupa mérkőzést. A hír nem meglepő annak tükrében, hogy hetek óta lehetett hallani Goffin esetleges távollétéről, így nem hatott a meglepetés erejével a mai bejelentés. Goffin távollétében a vendégek a Kimmer Coppejans (152.), Ruben Bemelmans (226.), Arthur De Greef (331.), Joran Vliegen (párosban 39.), Sander Gille (párosban 46.) ötössel érkeznek majd a Főnix Csarnokba.

A magyar válogatott a legerősebb összeállításában várja a március 6-7-én esedékes párharcot. Vállalja a szereplést a két éljátékos, (70.) és Balázs Attila (79.). Rajtuk kívül Piros Zsomborra (402.), Marozsán Fábiánra (524.) és Nagy Péterre (530.) számít Köves Gábor szövetségi kapitány.

„A Goffin távollétében az első számú belga játékos, Coppejans gyors, magabiztos teniszező, nem jön zavarba, ha salak pályán kell játszania. Korábban Balázs Attilával és Fucsovics Mártonnal is megmérkőzött. Marcinak és Attilának is egy győzelem és egy vereség a mérlege ellene. Jelenleg nincs a top 100-ban, de a pillanatnyi helyezésből nehéz következtetést levonni. Az ukrán Sztahovszkijt is jóval hátrébb rangsorolták, tavaly mégis legyőzte Fucsovics Marcit a Davis-kupa párharc során” – figyelmeztetett Köves Gábor.

A jövő pénteken és szombaton sorra kerülő debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi DK-döntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.