Hollandia nem hibázott az Eb-n, a nemzet hőse elköszönt

Georginio Wijnaldum kétszer is betalált az északmacedónok kapujába a 3-0-ra végződött találkozón.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 20:28
null
Forrás: Twitter/UEFA EURO 2020
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok jóra nem számíthattak az északmacedónok a hollandok ellen a labdarúgó Európa-bajnokságon a C csoport 3. fordulójában hétfőn kora este Amszterdamban. Fennállásuk első kontinensbajnokságán a csoportban korábban 3-1-re kikaptak az osztrákoktól, majd 2-1-re az ukránoktól, de számukra már az is hatalmas siker, hogy kijutottak az Eb-re. A záró kör előtt már biztos volt, hogy Hollandia csoportelsőként továbbjutott, Észak-Macedónia kiesett, a balkáni ország csapatában pedig a „nemzeti hős” Goran Pandev – aki az Interrel 2010-ben BL-t nyert – 37 évesen az utolsó meccsét játssza a válogatottban. S a 22. percben az ő parádés, sarkazásos lekészítése után Alekszandar Trajkovszki 20 méterről telibe találta a bal oldali kapufát.

A hollandok viszont két perc múlva Memphis Depay révén megszerezték a vezetést, a szünet után pedig Georginio Wijnaldum kétszer is betalált, a házigazda 3-0-ra győzött.

Az északmacedónok a meccsen két lesgólig jutottak, s ugyan pont nélkül mennek haza, üde színfoltjai voltak az Európa-bajnokságnak. Goran Pandev előtt pedig mi is kalapot emelünk.

Eb-csoportkör, 3. forduló, C csoport:

Hollandia–Észak-Macedónia 3-0 (1-0), Amszterdam, 16 000 néző, jv.: Kovács (romániai), gólszerzők: Depay (25.), Wijnaldum (51., 58.).

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Hollandia 9 pont, 2. (és továbbjutott) Ausztria 6, 3. Ukrajna 3, 4. Észak-Macedónia 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.