Pérez negatív tesztet produkált, indulhat a Spanyol Nagydíjon

Indulhat a hét végén Barcelonában a Formua–1-es Spanyol Nagydíjon Sergio Pérez, a Racing Point istálló mexikói versenyzője, miután negatív koronavírustesztet produkált.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 13. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mexikói pilótának a klub közleménye szerint a legutóbbi tesztje már negatív lett, így megkapta a szükséges engedélyeket a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), és ott lehet a hétvégén Barcelonában sorra kerülő Spanyol Nagydíjon.

„Örömmel erősítjük meg, hogy Sergio koronavírustesztje negatív eredményt hozott. Az FIA megerősítette, hogy Checo visszatérhet a paddockba, és teljesítheti a csapattal a Spanyol Nagydíj hétvégéjét” – áll a Racing Point közleményében.

Pérez koronavírus-fertőzés miatt két futamot hagyott ki. Távollétében a német Nico Hülkenberg versenyzett, a Silverstone-ban rendezett első futamon motorhiba miatt nem tudott elindulni, a második versenyen, a 70. évforduló Nagydíján viszont az időmérőn előbb a harmadik helyet szerezte meg, a futamon pedig hetedik lett.

Szocsiban már lehetnek nézők

A 2020-as Formula–1-es idényben először szeptemberben, az Orosz Nagydíjon lehetnek nézők. A szervezők úgy kalkulálnak, hogy mintegy 30 ezer néző előtt bonyolítják le a futamot. Legalábbis Alekszej Tyitov ügyvezető csütörtökön úgy nyilatkozott az autosport.com portálnak, hogy 30-32 ezer nézővel számolnak Szocsiban.

„A főtribünök várhatóan félig telnek meg, már zajlik a jegyértékesítés” – jelentette ki Tyitov, hozzátéve, az idei futamok mintájára ugyanakkor a nézők nem látogathatnak a boxutcába, és a pilóták autogramot sem osztanak.

A szezon eddigi öt futama zárt kapuk mögött zajlott. A sorozat hétvégén Spanyolországban ugyanígy folytatódik, majd a mezőny Belgiumba és Olaszországba látogat el, utóbbi két futamnak ad otthont. Ezután következik az Orosz Nagydíj szeptember 27-én.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.