Hullottak a fejek a kiesőjelölt Honvédnál, megvan az új edző

A labdarúgó NB I 21. fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán 3-2-re kikapott a Budafoktól, a kispestiek kieső helyre kerültek, csak a Diósgyőrt előzik meg. A klubvezetés úgy döntött, változásokra van szükség: hétfő délután először azt jelentették be, hogy Urbányi István sportigazgató közös megegyezéssel távozik a posztjáról, majd Pisont István vezetőedzőnek is megköszönték a munkáját. Este kiderült, hogy Horváth Ferenc lett az utódja.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 15:45
null
Zalaegerszeg 20201004 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Zalaegerszeg ZTE Honvéd Fotó Meder István Nemzeti Sport Pisont István Fotó: MEDER ISTVAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Urbányi István kritikus időszakban, a koronavírus első hulláma alatt, 2020 áprilisában érkezett Kispestre, és fontos szerepe volt abban, hogy a Budapest Honvéd a klub történetében nyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, míg a bajnokságban az ötödik helyen zárt az együttes. Urbányi István nevéhez fűződik a Felnőttprogram létrehozása, ennek kidolgozása tovább javította a Magyar Futball Akadémiáról kikerülő fiatalok integrálását a felnőttfutballba. Urbányi Istvánnak köszönjük a munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – tudatta kora délután a Budapest Honvéd közleménye.

A Nemzeti Sport ma reggel már megszellőztette, hogy Pisont István vezetőedzőt a legutóbb a Haladásnál dolgozó Horváth Ferenc válthatja. Horváthnak 2019 óta nincs csapata, korábban az NB I-ben dolgozott Kecskeméten Pakson, Fehérváron, Diósgyőrben és Balmazújvárosban is. Legutóbbi két csapatával, a Balmazújvárossal és a Haladással kiesett az NB I-ből. A sportnapilap a nap folyamán arról számolt be, hogy Horváth Ferenc már megjelent a Honvéd edzőközpontjában, és a délutáni edzést már ő tarthatja; a klub szóban megállapodott a szakvezetővel és hamarosan be is jelentik a szerződtetését.

A Budapest Honvéd FC azonban lassan csöpögtette az információkat, mert Urbányi távozása után csak azt jelentette be, hogy Pisont István közös megegyezéssel távozik a vezetőedzői posztról, de továbbra is számítanak a munkájára, a klubon belül más feladatot kap.

Pisont István először tavasszal vette át a Honvéd irányítását, kupagyőzelemre vezette az együttest, amely a bajnokságban az ötödik helyen végzett. A most futó szezonban 2020 decemberétől ismét vezetőedzőként segítette a kispesti klubot. Ebben az időszakban három-három győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelhetett el az együttes, amely a III. Kerületi TVE búcsúztatásával bejutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. Pisont István elmondta, hogy örült volna, ha tovább tart a közös munka az NB I-es csapattal, de az egyéni ambíciójánál mindig is sokkal fontosabb volt számára a Honvéd.

A harmadik közleményből pedig megtudhattuk, hogy valóban Horváth Ferenc lett a vezetőedző.

„Feritől azt várjuk, hogy feltüzelje a csapatot annak érdekében, hogy elkerüljünk a kieső helyről” – jelentette ki Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője.

„A célok nagyon egyszerűek és szemmel láthatóak, hiszen a Honvéd jelenleg a vonal alatt helyezkedik el a tabellán, a cél pedig, hogy minél hamarabb a vonal fölé kerüljön a csapat és ott is maradjon a bajnokság végéig. Azt gondolom, hogy ehhez sokkal szenvedélyesebb futballra lesz szükség, erre fogunk törekedni” – mondta Horváth Ferenc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.